Jacob Markströms makalösa uppvisning i natt – skrev svensk NHL-historia med flest räddningar någonin

Först hyllades tvillingarna Sedin med pompa och ståt i Vancouver.
Sedan klev landsmannen Jacob Markström ut på isen och bjöd på en riktig uppvisning inne i Rogers Arena.
Markström räddade samtliga 49 skott mot sig och skrev svensk NHL-historia i natt.

Han har gjort helt otroliga insatser under NHL-säsongen. Men i natt var Jacob Markström i sitt allra esse och skrev svensk NHL-historia.

Markströms show

Direkt efter den stora hyllningen till Vancouver Canucks ikoner Henrik Sedin och Daniel Sedin klev landsmannen ut på isen och bjöd på stor uppvisning. Som en perfekt hyllning till Sedinarna som just fått sina tröjor hissade till taket.

30-årige målvakten stängde igen fullständigt och räddade samtliga 49 skott när Canucks besegrade Chicago Blackhawks med 3-0 i natt. Så många räddningar har ingen annan svensk NHL-målvakt gjort och även lyckats hålla nollan.

Svensk NHL-historia

Tidigare har både Henrik Lundqvist och Anders Nilsson bara nått 45 räddningar som mest när de hållit nollan. Nu är Markström bäste målvaktssvensk genom tiderna på den fronten.

Och som pricken över i:et belönades Markström även med att bli utsedd till matchens första stjärna. Då firade svensken genom att glida ut på isen inför publikens jubel och peka upp mot landsmännens upphissade tröjnummer 22 och 33. Vilken kväll!

Se highlights här:

LÄS MER: Sedinarna efter mäktiga hyllningen i natt – det var mest känslosamt: ”Då höll rösten på att spricka”