Jacob Markström storspelade i NHL-återkomsten i natt

Jacob Markström stod för 34 räddningar i sin första match efter en skada. Svenskens storspel och avgörande räddning på slutet bäddade för Calgarys 2–1-seger mot Montreal.

Den 33-årige målvakten Jacob Markström missade två matcher efter en skada på överkroppen. Men i nattens NHL-omgång var han tillbaka och blev testad flera gånger om.

Bärga tre poäng

Som svettigast blev det med dryga minuten kvar av tredje då han lyckades plocka ett skott från Josh Andersson, som fått pucken serverad från lagkamraten Sean Monahan. Räddningen innebar att Calgary klarade att försvara sin ledning och bärga tre poäng.

Vinsten var välbehövlig för Calgary, som ligger sexa i tabellen med 12 poäng på 15 matcher. Förutom Markström utmärkte sig två andra svenskar under matchen.

Forsbergs mål

Den ene av dem, backen Rasmus Andersson, stod för en assist när Connor Zary gjorde 2–1 för Calgary. Och på motståndarsidan var Gustav Lindström den ende som lyckades få hål på svensken när han satte 1–1 i andra perioden.

En annan svensk som noterades för poäng under natten var Filip Forsberg, som gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Det räckte dock inte för hans Nashville, som föll med 3–2 borta mot Anaheim.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!