Ilskna målvakten åker fram till plexiglaset – sekunden senare har han gjort tidernas mest klockrena domarhån

Ett fyndigare domarhån än det här kan knappast finnas.
När finländaren Mika Noronen rasade mot ett domslut gjorde han det på allra bästa sätt.
Bara försök att inte garva åt det här.

Den finländske målvakten Mika Noronen hade en lång och framgångsrik karriär i den absoluta världstoppen. Finländaren spelade i mängder av olika ligor – däribland SHL för Linköping och Malmö Redhawks – däribland NHL och KHL.

Tveksamma målet

2016 så la han benskydden på hyllan, och kunde då stolt se tillbaka på en sagolik karriär, där han kanske framför allt är känd för en mycket specifik sak. Noronen är kanske inte det mest välkända namnet för alla älskare, men alla som har koll på riktigt bra domarhån, kommer aldrig att glömma bort finländaren.

151031 Malmö Redhawks målvakt Mika Noronen under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 31 oktober 2015 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

I en match 2001 så skrev han nämligen historia i att göra klockrent domarhån, och än i dag är det en odödlig klassiker. Det var i en AHL-match mellan hans Rocherster Americans och Syracuse Crunch, då motståndarna gjorde ett högst tvivelaktigt mål.

Klockrena hånet

På den tiden hade AHL måldomare, som satt precis bakom målet med syfte att se till om pucken var innanför mållinjen eller inte. I just det här fallet så menar Noronen att pucken tog i målramen, och inte insidan av målburen, men han får inget gehör alls – och då väljer han att håna på.

Foto: Youtube

För att visa sitt enorma missnöje så åker Noronen helt enkelt fram, och sprutar vatten på plexiglaset, för att på så sätt rengöra glaset så att domaren ska kunna se bättre. Det är lika briljant som elakt, men helt klart ett oförglömligt hån i hockeyvärlden.

LÄS MER: När Håkan Loob hamnade mitt i häcklandet från fansen – och plötsligt hade en kniv(!) bredvid sig: ”Overkligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!