Ilskan efter påstådda hoten: ”Inte välkommen i något lag”

Efter de påstådda trakasserierna och hoten mot Erik Karlsson och hans fru Melinda sluter nu flera spelarfruar upp och visar sitt stöd. 
Samtidigt uttrycker de också avsky mot nätmobbningen.

Det var under tisdagen som Ottawa Citizen rapporterade om skandalen i Ottawa Senators. Forwarden Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk anklagas för att ha trakassera lagkamraten Erik Karlsson och frun Melinda efter familjetragedin i mars när paret förlorade sin ofödde son.

Tidningen rapporterar att Melinda ska ha begärt skydd mot Caryk i en anmälan som lämnats in till myndigheterna i Ottawa. Dessutom vittnar paret om att de blivit trakasserade och hotade av flickvännen från november förra året fram tills i dag.

”Hon har vid flera tillfällen önskat livet ur vårt ofödda barn. Hon har också uttalat att hon önskar att jag var död och att någon skulle ”ta hand om” min mans ben för att avsluta hans karriär”, skriver Melinda Karlsson i sin ansökan, enligt tidningen.

Visar sitt stöd för Melinda

Mike Hoffman har själv kommenterat att de är oskyldiga, men uppgifterna har rört upp många känslor i Ottawa och i resten av världen.

På sociala medier visar nu flera spelarfruar till före detta lagkamrater sitt stöd för Melinda och försvarar henne.

Om du bara visste hur icke-förvånande det här verkligen är. Det är hemskt, bara hemskt, och det värsta av allt är hur Melinda bara ville hålla det privat eftersom hon är en så fin person, även när n person är så elak mot henne”, skriver Marlee Hammond, fru till den förre Ottawa-målvakten Andrew Hammond, på Twitter.

Det är olyckligt att den här privata saken har blivit offentlig. Otroligt stolt över min tjej att hon står upp för sig själv och sin familj. Det krävdes mod”, skriver Kyle Turris fru Julie.

”Inget lag hade välkomnat..”

Erik och Melinda Karlsson har valt att inte kommentera ärendet. Samtidigt har Ottawa Senators tillsammans med NHL startat en utredning, något även polisen gjort. Mike Hoffmans agent Robert Hooper säger till Ottawa Citizen att både Hoffman och klubben känt till situationen sedan säsongen slutade.

En som också ställer sig bakom Melinda är Kodette LaBarbera, fru till målvakten Jason LaBarbera. Hon skickar dessutom några väl valda ord mot Monika Caryk.

Hennes (Monica Caryk reds anm) fixering av Melinda har alltid varit osund. Sen blev det skrämmande. Så glad att ”Mel” försvarar sig själv. Inget lag hade välkomnat den här tjejen till rummet”, skriver hon på Twitter.

Kanadensiska uppgifter: Nya transferspekulationer för Erik Karlsson i sommar