Ikonen Håkan Loobs dom inför SM-finalen – pekar nu ut sin stora guldfavorit: ”Det är en svårstoppad ångvält”

Ikonen Håkan Loobs dom inför SM-finalen – pekar nu ut sin stora guldfavorit: ”Det är en svårstoppad ångvält”

Färjestad mot Luleå i SM-final.
Nu pekar ikonen Håkan Loob ut sin stora guldfavorit.
– Det är en ångvält, säger SVT-experten.

Färjestad inledde säsongen dåligt och länge pratades det om att man inte alls skulle kunna få ihop alla supervärvningar man gjorde inför säsongen. Men i slutet av grundserien och under slutspelet har man framför allt fått fart på defensiven, samtidigt som offensiven fortsatt varit vägvinnande, och man är nu klara för final, efter att ha slagit ut Rögle i semifinal.

Pekar ut sin favorit

Där väntar Luleå i vad många tippar kommer bli en jämn och stenhård finalserie. Luleå har imponerat ruggigt defensivt, och stängde ner Frölunda fullständigt i semifinalen. Men det räcker inte, menar Håkan Loob. Ikonen, som är mest förknippad med Färjestad där han skördade framgångar både som spelare och som ledare, menar att favoritlaget håller hans favoritskap.

– Jag tror personligen att Färjestad vinner med 4-2 i matcher, säger experten på SVT:s hemsida.

211211 Håkan Loob inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Håkan Loob menar att det är Färjestads offensiv som kommer att avgöra.

– Man har anammat en offensiv hockey med forechecking och har fått alla i laget framåt. Man har fått väldigt bra utdelning och gör det svårt för motståndarna. De har svårt att freda sig helt enkelt, för den här fantastiska offensiven som Färjestad slänger in i varje match, säger han.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Är en ångvält”

Håkan Loob pekar dessutom ut en spelare han tror kommer bli helt avgörande. Många pratar om Linus Omark, och hur viktig han är för Luleå, men Loob väljer i stället att lyfta fram ett av FBK:s nyförvärv inför säsongen.

– Är det nån man ska plocka fram så ärdet Theodor Lennström. En back som kom in ganska sent och som varit helt fantastisk, säger han.

220426 Färjestads Linus Johansson jublar efter han gjort 5-4 i förlängningen i semifinal sex i SHL mellan Färjestad och Rögle den 26 april 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men hur mycket går det egentligen att lita på Loob, med tanke på hans enorma FBK-kopplingar?

– Objektivitet är svårt för mig, givetvis, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men jag känner ändå att den här ångvälten som Färjestad startade för ett antal matcher sen är väldigt svårstoppad, säger han.

LÄS MER: Victor Hedman slår alla tiders svenskrekord i NHL – nådde sanslösa milstolpen i natt

Få våra nyhetsbrev!