Hyllningen efter Tre Kronors drabbning: ”Flashback till Canada Cup 1987”

Sverige lyckades plocka en poäng i går mot Nordamerika U23 och därmed nå semifinal i World Cup. Men det satt långt inne efter en av de mest dramatiska matcherna. U23-laget satte full fart direkt och fullständigt chockade Tre Kronor med två snabba mål.

Sedan hämtade Sverige upp sig samtidigt som Henrik Lundqvist började storspela i målet. Allt avgjordes sedan med en ruggig förlängning där ungtupparna drog det längsta strået. Och efter slutsignalen hyllades matchen till skyarna.
”Den här matchen får oss att tänka högt att varför kan vi inte oftare se hockey på det här sättet?”, skriver hockeyskribenten Mark Spector på Sportsnet.
”Vi har fått konkreta bevis på hur hockey kan se ut när tränaren tar bort den taktiska livremmen. När snabbhet och skicklighet sätts främst – och systemet kommer sist. Då påminns vi om att vår sport kan vara elektrisk igen”.

New York Posts krönikör Larry Brooks fick en rejäl nostalgiskjuts till fornstora dagar.
”Det var ett kalejdoskop av skicklighet och hastighet, en flashback till den otroliga finalen i Canada Cup 1987 då Kanada, ledda av Wayne Gretzky och Mario Lemieux, slog Sovjetunionen med 2-1 i matcher efter tre raka 6-5-matcher”.

LÄS MER: Erik Karlsson: ”Det sjukaste jag har varit med om”.

sverigenordamerikawc