HV71-stjärnans jätteilska – rasar nu efter alla rykten om hans framtid i klubben: "Det är skitdåligt!"

HV71-stjärnans jätteilska – rasar nu efter alla rykten om hans framtid i klubben: ”Det är skitdåligt!”

Daniel Bertov sades lämna HV71.
Nu slår han tillbaka mot alla rykten.
– Det är skitdåligt, säger han.

HV71 har precis avklarat en säsong i hockeyallsvenskan. Det blev en kort sejour i den svenska andradivisionen för Jönköpings-klubben, som direkt studsade tillbaka till SHL.

Var med på resan upp

Klubben vann hela grundserien på ett övertygande sätt, och när det väl vankades kvalmatcher var det ingen som kunde rå på HV71. De vann finalserien mot Björklöven och säkrade ett SHL-kontrakt för säsongen 2022/23.

220423 HV71:s Daniel Bertov diskuterar med en linjedomare under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan HV71 och Björklöven den 23 april 2022 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

En spelare som var med på HV71:s resa i hockeyallsvenskan var backen Daniel Bertov. 29-åringen har också kontrakt över nästa säsong, men tidigare i veckan kom uppgifter om att klubben valt att riva avtalet med honom.

Det är något som har fått Bertov att rasa, och backen slår nu tillbaka mot ryktesspridningen som helt saknar grund enligt honom själv.

Rasar mot uppgifterna

– Jag vet inte vem som skrivit artikeln, men när det kom liknande uppgifter för någon vecka sedan så ringde jag min agent, tränarna och ”Nubben” direkt och ingen sa att det stämmer. Jag kommer spela i HV71 nästa år, säger han till Jönköpings-Posten enligt Hockeysverige.

Han fortsätter:

220501 HV71:s Daniel Bertov deppar under final fem i kvalet till SHL mellan HV71 och Björklöven den 1 maj 2022 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

– Jag tycker det är skitdåligt agerat av dem faktiskt. De får några klick på det men de har gjort min vecka jävligt mycket jobbigare. Jag är ju från Jönköping så när jag går runt på stan så frågar ju många varför jag inte ska vara kvar. Men jag ska ju vara kvar.

LÄS MER: Svenskens syrliga svar till Kanada – slår nu tillbaka efter massiva kritiken: ”Jag tycker det är dåligt”