Hörnqvists häftiga hyllning till svenska fansen – efter drömstarten på VM

KÖPENHAMN. Patric Hörnqvist fick fira årets VM-debut med seger och mål.
Efter matchen hyllar han de svenska fansen och inramningen på läktarna
– Grabbarna hade förvarnat mig om fansen men det här var bättre än jag trodde, säger Hörnqvist.

Han flögs in från Nordamerika, gjorde mål och segrade. Patric Hörnqvists första match i årets hockey-VM blev en lyckad sådan.

I första perioden satte han Tre Kronors andra puck för kvällen och sitt första i turneringen.
– Bra lirat av Elias (Pettersson) och (Mikael) Backlund. Elias suger ut sin gubbe, hittar Backlund och sen lägger han in den till mig och jag skjuter in den. Det var skönt att få göra mål, säger Hörnqvist.

ANNONSVill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Hörnqvist siktar på nytt guld: ”Vill vinna igen”

Den tvåfaldige Stanley-Cup mästaren gjorde både fin- och grovjobbet på isen i Royal Arena i Köpenhamn. Hörnqvist hjälpte Tre Kronor till seger med 5-3 och att säkra en av de två topplaceringarna i gruppen.

När frågan kom angående spel i VM tvekade han inte en sekund på att tacka ja.
– Jag känner mig fräsch i kroppen och är motiverad att vinna ett VM-guld. Nu kom chansen, tyvärr får man väl säga, eftersom vi åkte ut med Pittsburgh. Samtidigt får man en chans till i VM, har man vunnit en gång så vill man vinna igen, säger Hörnqvist.

Stora hyllningen till fansen

Hörnqvists energi på isen smittar av sig på medspelarna, men mot Schweiz var det i stället publiken som gav honom 31-åringen från Sollentuna energi.

Efter matchen hyllar han de svenska fansen.
– Det var fruktansvärt häftigt. Jättekul att se så många blågula tröjor på läktarna. Grabbarna hade förvarnat mig om fansen men det här var bättre än jag trodde. När vi sjöng nationalsången tillsammans, det var en känsla jag kommer bära med mig resten av livet, säger ”Bengan”.

ANNONSMånga svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

LÄS MER: Mardrömsbeskedet: Elias Pettersson missar resten av hockey-VM

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat