Hockeyprofilen Andreas Johanssons nya besked – stänger dörren till tränaruppdrag: ”Därför är jag färdig”

Han har tränat storklubbar som HV71 och Modo.
Nu stänger Andreas Johansson dörren till framtida tränaruppdrag.
– Det lockar absolut inte, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Som spelare var Andreas Johansson en uppskattad kämpe för Färjestad, där han tillbringade majoriteten av sin tid under åren han spelade i Sverige. Men det är kanske framför allt för alla åren i Nordamerika som Johansson är känd för.

Stänger nu dörren

Totalt spelade profilen i sju(!) olika lag i världens bästa hockeyliga, och totalt blev det närmare 400 matcher i NHL för Johansson. Under spelarkarriären var han dessutom en hyllad Tre Kronor-spelare, somm hann med att vinna två VM-silver och två VM-brons med Tre Kronor.

Andreas Johansson, KHL
160218 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och Färjestad den 18 Februari 2016 i Örnsköldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN / Cop 192

Efter spelarkarriären, som avslutades efter en kort comeback i Leksand säsongen 2009/2010, så sadlade Johansson direkt om som tränare, där han under åren hunnit med uppdrag i Färjestad, och huvudtränarjobb i Modo och HV71. Förra året var han scout i KHL, och nu stänger Johansson dörren till framtida uppdrag inom klubbhockeyn.

– Det känns så just nu. Man ska aldrig säga aldrig, men jag kan inte se att det händer, om jag ska vara helt ärlig, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Har egen firma

Ett nytt jobb som tränare eller sportchef lockar inte över huvud taget. 

– Nej, nej – absolut inte!, säger han.

161221 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 21 december 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

I stället jobbar Johansson som hockeyagent, och har en egen firma.

– Det här tar 100 procent av kraften och energin. Det är en stor satsning, en rejäl satsning. Det här är egentligen en grej som gör att jag kan nyttja alla de grejerna jag hållit på med som spelare, tränare, sportchef, scout och så vidare. Jag har ju suttit på andra sidan – varit sportchef, varit tränare, förhandlat med agenter. Jag har ganska bra koll på hur spelare tänker i olika situationer.

LÄS MER: Tre Kronor-hjältens stenhårda kritik mot hela SHL – och all dagens hockey: ”Jag tycker synd om spelarna”

Få våra nyhetsbrev!