Hockey-Silly: NHL-spelare till Örebro och SHL-keeper nära Toronto.

Hockey-Silly: NHL-spelare till Örebro och SHL-keeper nära Toronto.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén är aktiv under silly season.
Både Jordan Smotherman och Jonathan Granström uppges vara klara för Gävleklubben.
Samtidigt jagas Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis av Toronto Maple Leafs.

Smotherman byter SHL-klubb
Jordan Smotherman var en av de stora hjältarna när Rögle tog kliver upp i SHL 2015. Den gångna säsongen svarade han för 19 poäng i SHL, men nu ser amerikanen ut att vara förlorad för Ängelholmsklubben. Enligt Gefle Dagblad är Smotherman, 29, klar för Brynäs.

Guldhjälten återvänder
Mer Brynäs. Publikfavoriten och guldhjälten från 2012 Jonathan Granström är på väg tillbaka till Brynäs. Enligt Sportbladet ska 30-årige Granström, som just nu spelar slutspel med Luleå, vara överens om en övergång till Gävleklubben.

Lagkaptenen blir kvar
När Jimmie Ericsson inför den här säsongen vände hem till Skellefteå skrev han på ett 1+1-kontrakt. Det betyder att båda parter hade kunnat bryta kontraktet innan ett visst datum, men det datumet har gått ut berättar Skellefteåstjärnan för Expressen. Nu blir det alltså minst en säsong till för Ericsson i Skellefteå.

Svensk bryter med schweizisk klubb
Den offensivt skicklige backen Daniel Sondell gjorde 24 respektive 27 poäng under sina säsonger i SHL (Rögle och Örebro). De två senaste säsongerna har 32-åringen spelat i schweiziska Zug, men nu har Umeåsonen valt att bryta kontraktet. Blir det en återkomst i SHL?

Armalis till NHL?
Mantas Armalis har imponerat under stora delar av säsongen, men i slutspelet har Djurgården valt att satsa på Mikael Tellqvist. Nu kan Armalis vara på väg att lämna på SHL. Enligt Sportsnet uppges Toronto Maple Leafs ligga närmast till hands att signa 23-årige Armalis.

NHL-meriterad svensk till Örebro
Tom Wandell, 29, har gjort 43 poäng på 229 NHL-matcher med Dallas Stars. De tre senaste säsongerna har han spelat i KHL, men nu ser han ut att hamna i Sverige igen. Enligt uppgifter till bloggen MrMadhawk ska den Södertäljefostrade centern vara klar för Örebro. En klassvärvning av ÖHK i så fall.

Gilla Sportbibeln om du gillar hockey.