Henrik Lundqvists nya besked om framtiden – därför vill han inte(!) jobba med hockeyn nu: ”Jag har inte…”

Henrik Lundqvist har avslutat karriären – och framtiden är fortfarande oklar.
Men klart är att det inte blir jobb med hockey under den närmsta tiden.
– Jag har inte drivet att jobba med det, säger han.

Det är helt klart en ny tillvaro som Henrik Lundqvist befinner sig i. Efter att ha spelat ishockey hela sitt vuxna liv – och 15 av de 16 senaste säsongerna i New York Rangers – så har han nu avslutat sin karriär och är fri att göra precis vad han vill.

Beskedet om framtiden

Och det är mycket frågor om vad som egentligen händer med honom i framtiden. Det har varit mycket spekulationer kring huruvida han kommer få en roll inom New York Rangers organisation, men i dagsläget finns inga sådana planer och i stället berättar han att han och familjen hunnit med några roadtrips och sånt som man annars inte hinner med som spelare i NHL.

171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Klart är i alla fall att Lundqvist inom den närmsta tiden åtminstone inte kommer att jobba med hockey på något sätt.

– Jag är väldigt öppen för olika saker och kommer aldrig stänga några dörrar. Just nu känner jag dock inte att jag har drivet att jobba inom hockeyn. Det finns annat jag ska undersöka i det här läget. Men med mer distans kommer jag säkert att vilja återvända till hockeyn. I någon form. Man måste ju inte jobba i en specifik klubb, det finns andra verksamheter som fortfarande har koppling till hockey, säger han till Aftonbladet.

”Kommer inte sätta mig i solstol”

Men vad som väntar för Lundqvist inom den närmsta tiden vet han knappt själv.

– Vi får se. Jag har som sagt en del möten och det finns en del planer på olika slags investeringar, bland annat hemma i Sverige. Somligt vet jag att vill göra, annat låter jag vara öppet, jag vill inte ha allt bestämt. Det blir mer intressant så. Men som jag säger, det är härligt bara att kunna göra som man vill. Vi har till exempel varit på roadtrips med familjen redan. Sånt gick inte att planera tidigare, säger han.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Men Lundqvist kommer inte direkt ligga på latsidan, det är ett som är säkert.

– Jag kommer ju inte sätta mig i en solstol och bara läsa böcker. Jag vill göra nya grejor nu, sånt som intresserar mig och gör mig glad. Jag har fått en frihet jag aldrig haft tidigare och den tänker jag ta vara på. Somrarna har ju alltid varit fantastiska, men från augusti till maj går det inte att planera nånting när man är professionell hockeyspelare. Att kunna göra det nu, och ha ett eget schema och ta egna beslut, känns riktigt härligt.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnans ärliga ord – tragiska orsaken bakom helt oväntade flytten: ”Tänker på det hela tiden”

Få våra nyhetsbrev!