Henrik Lundqvists helt omöjliga räddning i natt – kommentatorerna kan bara skratta

Henrik Lundqvist gjorde sin 1000:e(!) match för New York Rangers.
– Man oh man! Jag tror inte att någon förstår hur bra den räddningen är, utbrister kommentatorerna.

Det är glada dagar för New York Rangers. Laget har, efter att ha befunnit sig i en rejäl formsvacka, fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Zibanejads succécomeback

Men nattens vinst mot Carolina Hurricanes satt långt inne. Lagets svenska storstjärna Mika Zibanejad var tillbaka efter en månads lång skadefrånvaro – och dröjde inte med att leverera.

Foto. Bildbyrån

Matchen var bara två minuter gammal när svensken visade att formen han visade upp innan skadan hållit i sig, då han sköt in 1–0 i powerplay. Rangers ryckte i den första perioden till 3–0 – men höll på att tappa allt.

Omöjliga räddningen

Hurricanes reducerade två gånger om i den andra perioden, och alla inne på Madison Square Garden trodde att en kvittering hade kommit – när Henrik Lundqvist gjorde årets kanske läckraste räddning. Superlöftet Martin Necas serverades ett helt öppet mål, och skulle bara lägga in pucken i ett öppet mål – när Lundqvist sträckte ut klubban och stoppade pucken.

– Vilken räddning, han har ju helt öppet mål. Jag tror inte ens att någon i publiken förstår vilken räddning det där var, utbrister kommentatorerna med ett stort skratt.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Rangers vann till sist med 3–2 – i det som dessutom var Lundqvists 1000:e(!) match för Rangers.

– Jag är extremt stolt. Det är många matcher för den här organisationen. Det gör mig lycklig, säger han efter matchen.