Landslagsstjärnans jätteilska – rasar nu mot Zlatan Ibrahimovic: ”Det kan han skita i”

Malmö FF-supportrarna känner sig svikna av Zlatan Ibrahimovic.
Ur-MFF:aren, tillika landslagsstjärnan Pontus Jansson förstår frustrationen.
– För mig har Zlatan varit en förebild sedan jag var liten. Nu har han tappat en stor del av det med det här, säger han till Aftonbladet.

Det är inte många som lämnats oberörda över Zlatan Ibrahimovics beslut att gå in som ensam delägare av 25 procent i storklubben Hammarby. Pontus Jansson, stjärna i svenska landslaget och Championship-klubben Brentford, följde det hela från England – och han är inte glad.

”Tappat en stor del av det”

”Ponne” är starkt förknippad med Malmö FF och är stor supporter till klubben. Han är ofta på det svenska lagets matcher, och har hela tiden haft Zlatan Ibrahimovic som förebild.

160605 Sveriges Victor Nilsson Lindelöf, Zlatan Ibrahimovic, Pontus Jansson och målvakt Andreas Isaksson ser reprisen av John Guidettis 3-0 mål på jumbotronen under fotbollslandskampen mellan Sverige och Wales den 5 juni 2016 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN

Men…

– Nu har han tappat en stor del av det med det här. Det är tråkigt. Zlatan var en av Malmös söner, säger han till Aftonbladet.

”Det kan han skita i”

Pontus Jansson menar att det är just Zlatan Ibrahimovics uttalanden som gör mest ont.

– Att han ska göra Hammarby störst i Skandinavien och de sakerna. Jag kan förstå om det är business, om han fått en del av lönen från Galaxy på det här sättet – men då kan han skita i att säga de andra sakerna. Framför allt när det bara är någon månad sedan statyn kom på plats i Malmö, säger han.

190610 Pontus Jansson of Sweden looks dejected after the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I natt utsattes såväl Zlatan Ibrahimoivcs staty i Malmö, som hem i Stockholm, för vandaliseringar.

– Jag har ingen aning vad man ska göra med statyn. Jag har sett bilderna från kvällen. Det finns många olika grupperingar och det är tråkigt när det blir så här. Jag försvarar inte de värsta påhoppen. Samtidigt förstår jag att många är besvikna. Det svider väldigt mycket när en person som Zlatan med så stark anknytning till en stad och ett lag väljer något annat. Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå den frustrationen, säger Pontus Jansson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!