Henrik Lundqvists ärliga svar – så nära var han egentligen en chockövergång till Frölunda i somras

Henrik Lundqvist skrev på för Washington Capitals.
Men Frölunda fanns med i bilden.
– Jag har aldrig stängt dörren till Frölunda, säger han till GP.

Henrik Lundqvist är New York Rangers kanske störste målvakt genom tiderna, och med sina 15 framgångsrika år i klubben så är det lätt att förstå varför han blivit en sådan enorm publikfavorit. Lundqvist har fått smeknamnet ”King Henrik” på Manhattan, och har under sina år i NHL varit en av ligans bästa målvakter.

Så nära var han Frölunda

Men i somras tog eran slut, då Lundqvist efter en säsong av besvikelse, där han mestadels fick tillbringa tiden på bänken, blev utköpt från sitt kontrakt. Det betyder att han fick lämna Rangers, men det dröjde dock inte länge innan han skrev på för ligarivalen Washington Capitals.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Men under våren och sommaren hoppades många Frölunda-fans på en återkomst – och nu medger Lundqvist att Frölunda faktiskt var ett alternativ när han funderade över sin framtid.

– Ja. Alla korten var framme. Alla olika scenarion var med när jag började fundera på hela situationen. Nånstans i den stora bilden fanns det med, avslöjar han för GP.

”Var inte rätt läge”

Lundqvist menar att han, så länge han fortfarande är aktiv, kommer att ha Frölunda som ett alternativ. Målvaktsstjärnan spelade där innan NHL-karriären tog fart, och i dag spelar hans tvilling Joel fortfarande kvar i klubben.

– Mycket handlar om tajming i livet, vad som sker och vilka möjligheter som öppnar upp sig. Jag har aldrig stängt dörren till Frölunda – och det kommer jag heller aldrig att göra förrän den dag som jag lägger av. Det kommer alltid att finnas i den stora bilden. Nu var inte rätt läge, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190430 Goalkeeper Henrik Lundqvist in the mixed zone after team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180031

Henrik Lundqvist har nu även avslöjat att han kommer att återvända till New York Rangers när målvaktskarriären är över, då i någon slags ledarroll.

– Det blir den roll som de vill att den ska vara. Sedan vet jag inte om rollen blir liten eller om det blir någonting mer. Det ligger längre fram. Det är återigen tajming. Det är inte här och nu – men jag känner att jag på något sätt kommer att vara ”connected” till Rangers för alltid efter så många år och alla människor som jag lärt känna i klubben, från ägare och neråt, säger ”Henke”.

LÄS MER: Jättekuppen: Supertalangen vill lämna Frölunda – kan nu gå till stora rivalen mitt under säsongen

Få våra nyhetsbrev!