Henrik Lundqvist ryter ifrån – avslöjar vad han inte vill höra om sig själv: ”Jag gillar inte när folk säger det”

Henrik Lundqvist är kunnig inom mycket.
Men en sak får honom att ryta ifrån.
– Jag gillar inte när folk säger att jag är modeintresserad, säger han.

Henrik Lundqvist är en av tidernas bästa hockeymålvakter, och hemma i Sverige har han varit omåttligt populär i över 15 år. Även i New York har blivit en rejäl superstjärna, och trots att han nu avslutat sin framgångsrika karriär så syns han fortfarande i rampljuset ibland.

Uppmärksammade bilderna

Ett tydligt exempel på det var tidigare under sommaren då tv-bilderna fångade Lundqvist då han kollade US Open-finalen i tennis – men det var inte det enda roliga. Det fick stor spridning att kamerorna zoomade in på Lundqvist, samtidigt som den världskända skådespelaren Brad Pitt satt precis i närheten.

Henrik Lundqvist, NHL
190509 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87930

Lundqvist såg själv hur klippet fick spridning på nätet.

– Hahaha! Det var rätt roligt, det var en ganska tajt kvadratmeteryta med folk man kände igen, säger Lundqvist till Aftonbladet.

”Det gillar jag inte”

I intervjun får Lundqvist även en fråga huruvida han är intresserad av mode, och frågan är inte så underlig. Lundqvist har vid flera tillfällen lyfts fram som välklädd, och har vid ett tillfälle blivit utnämnd som en av världens(!) bäst klädda.

– Nej, jag är inte intresserad av mode, säger han.

210820 Henrik Lundqvist under en pressträff där han meddelar att han avslutar karriären den 20 augusti 2021 i Göteborg. Foto: Jonas Andersson / BILDBYRÅN

Och frågan får Lundqvist att ryta ifrån – är det någonting han inte vill, så är det nämligen att bli kallad just modeintresserad.

– Alltså… kläder, jag bryr mig ju om vad jag sätter på mig men jag gillar inte när folk säger att jag är modeintresserad, för det är jag inte för fem öre. Vad som gäller för tillfället, det har jag aldrig ägnat en tanke. Vad jag alltid gillat är att ta på mig kostym inför match. Då känns det att det är speciellt, man vet det är dags att jobba. Joel påminde nyligen om att det var likadant redan under Frölunda-tiden. Folk satt i mjukisbyxor på bussen men jag hade kostym, haha, säger han.

LÄS MER: Jätteilska efter SHL-stjärnans fula drag framför mål – som C More missade helt(!): ”Vad håller ni på med!?”

Få våra nyhetsbrev!