Henrik Lundqvist bekräftar själv – avslutar nu karriären: ”Känner väldigt mycket glädje och stolthet”

En fantastisk karriär är över.
Henrik Lundqvist slutar med ishockeyn.
– Väldigt mycket tankar och känslor så klart, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist är en av tidernas bästa målvakter och det han åstadkommit i NHL kan matchas av få. Lundqvist tillhörde New York Rangers i cirka 15 år och var organisationens ansikte utåt under samtliga säsonger.

Avslutar karriären

Lundqvist fick smeknamnet ”The King” och var omåttligt populär hos lagkamrater, hela klubben och runt om i hela NHL. Förra sommaren valde han att skriva på för Washington Capitals, men ett hjärtfel satte stopp för spel under hela förra säsongen.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171215 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Los Angeles Kings den 15 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87570

Det har spekulerats kring hur han egentligen mår, och vad som egentligen ska hända i framtiden, och i dag kom beskedet att 39-åringen väljer att avsluta karriären helt.

– Jag sitter här i dag och tänker på min karriär känner jag väldigt mycket glädje och stolthet men framför allt otroligt mycket tacksamhet, säger han.

”Jag har lite planer”

Henrik Lundqvist fortsätter:

– Jag kommer självklart sakna den här intensiva känslan av att vara i en ishall och tävla. Hockeyn har hjälpt mig mycket, som spelare men även som människa.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Vad som händer härnäst för Lundqvist vet han inte, men det har tidigare spekulerats i en eventuell roll i New York Rangers organisation.

– Jag har lite planer på framtiden. Men det tar vi en annan gång, säger han.

Henrik Lundqvist draftades av New York Rangers 2000 och blev sedan kvar i hela 20 år. Totalt blev det närmare 900 matcher i NHL, och dessutom både OS- och VM-guld med Tre Kronor.

LÄS MER: Nordamerikanske storstjärnans plötsliga tokhyllning till ”Sudden”: ”Hoppas ha en lika bra karriär som honom”

Få våra nyhetsbrev!