Helmärkliga bilderna på Mika Zibanejad får varenda hockey-fan att garva läppen av sig: ”Roligaste jag sett”

Mika Zibanejad blev målskytt för Rangers igen.
Men en helt annan situation i matchen får nu fansen att garva läppen av sig.
”Något av det roligaste jag sett”, skriver en supporter.

Mika Zibanejad är som vanligt i händelsernas centrum när New York Rangers spelar. Svensken leder den interna poängligan efter elva spelade matcher i årets slutspel, med fem mål och totalt 14 poäng, och gjorde ett viktigt mål i natt när Rangers utjämnade serien mot Carolina till 2-2.

Märkliga bilderna

Rangers var i 0-2-underläge i serien men efter två raka vinster är det nu helt jämnt inför avslutningen, och skulle Rangers ta sig vidare väntar alltså en konferensfinal, vilket inte många hade tippat på under säsongen. Men man har Mika Zibanejad att tacka för det, då han alltid ligger bakom mycket i Rangers offensiv.

Men det var inte bara målet som gör att fansen pratar om Zibanejad efter nattens match. En helt annan situation – en betydligt mer märklig sådan – har fått rejäl spridning på sociala medier. Zibanejad fick klubban urslagen ur händerna i offensiv zon, och när det händer är det vanligt att man antingen åker och byter, eller att någon lagkamrat eller materialare i båset är snabb att sticka ut en ny klubba på isen.

”Roligaste jag sett”

Men Mika Zibanejad gjorde något helt oväntat. Han ville verkligen vara kvar på isen, så ett byte var absolut inte aktuellt. Och ingen på bänken var snabb nog att uppfatta vad som hände. Zibanejads lösning blev således att hoppa in i båset, leta rätt på sin klubba – och sen rätt ut på isen igen.

”Mika ’Materialaren’ Zibanejad tar saken i egna händer”, skriver Bleacher Report på Twitter.

Supportarna reagerar även de med glädje. Dels för att det tyder på en rejäl vinnarmentalitet från Zibanejad, som direkt bara vill ut på isen och köra igen – men alla tycker även att det ser extremt underhållande ut.

”Bland det roligaste jag någonsin sett i NHL”, skriver en supporter.

LÄS MER: Brutala sågningarna mot Jacob Markström i natt – stod för en av årets absolut värsta tavlor i måstematchen

Få våra nyhetsbrev!