Hela Luleå rasar mot Färjestad-stjärnan – kräver nu avstängning för tacklingen som domarna friade helt

Hela Luleå rasar mot Färjestad-stjärnan – kräver nu avstängning för tacklingen som domarna friade helt

Han friades helt på isen.
Nu rasar Luleå mot Theodor Lennström – och hoppas på avstängning.
– En armbågstackling rakt i huvudet, säger tränaren Henrik Stridh.

FInalserien mellan Luleå och Färjestad är stekhet och känslorna är kraftiga i båda lagen. Det har varit mängder av situationer som varit omdiskuterade, och i gårdagens tredje final så gick Linus Omark till attack i C More, då han kallade Färjestads tränare för ”jävla sopor”.

Kräver avstängning

Men under matchen fanns ytterligare en omdiskuterad situation, då Luleå-forwarden Radek Muzik tacklades hårt av Färjestad-stjärnan Theodor Lennström. Lennström friades helt på isen av domarna, men det var inte något man var eniga om i Luleå-lägret.

220503 Luleås Radek Muzik tar sig för ansiktet under final tre i SHL mellan Luleå och Färjestad den 3 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Efteråt menade man att man har förhoppningar om en avstängning på Lennström.

– Vi har en tackling i dag som ska bli väldigt intressant att se om de tar vidare. Det är en armbågstackling rakt i huvudet på Muzik från Lennström. Intressant att se vad som händer under förmiddagen, säger assisterande tränaren Henrik Stridh, som dessutom kallar det för ”en hopptackling med armbåge rakt in i ansiktet”, till Aftonbladet.

”Skulle bli chockad”

Radek Muzik hoppas även han på en avstängning.

– Jag skulle få ut pucken och blev träffade i huvudet av hans armbåge. När jag såg den på video efteråt såg jag att han även hoppade. Du kan se i mitt ansikte att det är rätt dåligt, säger han.

220503 Färjestads Theodor Lennström deppa under final tre i SHL mellan Luleå och Färjestad den 3 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Theodor Lennström menar dock att han skulle bli ”chockad” om han blev avstängd för situationen.

– Jag försöker inte ens tackla honom, jag försöker bara skydda mig själv. Jag går först på pucken och som alla vet så är man då i en utsatt situation. Då spänner jag mig och försöker skydda mig själv.

LÄS MER: Jättekritik efter mardrömsbilderna på svenskstjärnan i natt – kräver nu en förklaring efter huvudtacklingen

Få våra nyhetsbrev!