Hela lagets stora förvåning – efter chockbeskedet: "Vi hörde ingenting"

Hela lagets stora förvåning – efter chockbeskedet: ”Vi hörde ingenting”

I dag kom beskedet från Licensnämnden om att Pantern tvångsnedflyttas till divison ett.
För lagets tränare Håkan Åhlund kommer beskedet som helt oväntat.
– Du tar mig helt på sängen här, jag går precis på semester nu, säger han till Sportbladet.

Licensnämnden meddelade i dag att Pantern inte beviljas någon elitlicens inför nästa säsong och att dem därmed tvångsnedflyttas till divison ett.
”Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt. Eftersom Pantern inte har visat att föreningen har återställt kapitalet ska föreningen nedflyttas i seriesystemet. Några särskilda skäl att frångå denna huvudregel finns inte”.

För den sportsliga ledningen i Pantern kommer beskedet som en chock.
– Jag har ingen aning om det, säger sportchef Joakim Tillgren och hänvisar till ordförande Mattias Schönhultnär Sportbladet kontaktar honom.

Tränaren Håkan Åhlund uppger för kvällstidningen att han inte ens varit medveten om att klubben riskerade att förlora elitlicensen.
– Nej absolut inte, det har jag inte haft vetskap om alls. Jag vet inte ens vilka kriterier som ligger bakom att vi flyttas ner, säger han och fortsätter:
– Jag pratade till och med Sonny Lundwall (ligachef) i ett annat ärende idag och jag hörde inget om det då.

Olle Liss som är ett av tolv nyförvärv inför kommande säsong vet inte vad som sker härnäst.
– Jag fick reda på det för två minuter sedan. Jag blev väldigt förvånad, jag vet inte vad jag ska säga. Jag hade inte hört någonting, säger han till kvällstidningen och fortsätter:
– Mitt kontrakt gäller för allsvenskan, jag har ingen aning vad som händer nu men jag får ta ett snack med min agent. Nu ska jag hem och fira lite midsommar först.

Pantern har fram till den 5 juli på sig att överklaga beslutet till förbundets appellationsnämnd.

LÄS MER: Chockbeskedet skakar om svensk hockey – succélaget tvångsnedflyttas

https://youtu.be/Xc3xZNU7JK8