Här visar målvakten upp hela NHL:s coolaste mask – med en vacker jättehyllning till Peter Forsberg(!)

Det finns målvaktsmasker.
Och så finns det Pavel Francouz mask.
Colorado Avalanche-målvakten kommer kommande säsong spela med självaste Foppa på huvudet.

Peter Forsberg är enligt många den allra största någonsin inom svensk ishockey. Tillsammans med ett par till – däribland bland andra Börje Salming och Nicklas Lidström – så har Foppa blivit en riktig ikon inom NHL, och när han var som allra bästa, och skadefri, fanns det i stort sett ingen som kunde stoppa honom.

En jätteikon i klubben

Foppa hade allt som behövdes för att tillhöra den absoluta världseliten inom sporten, då han han fysiken, spelsinnet, de rappa handlederna och framför allt den enorma vinnarskallen. Under karriären vann Foppa ALLT som gick att vinna – däribland två Stanley Cup-titlar, två OS-guld och två VM-guld – vilket är en av anledningarna till att Forsberg dessutom valts in i Hall of Fame efter den aktiva karriären, som tog slut efter skadeproblem, 2011.

Peter Forsberg, NHL
960611 Ishockey, NHL, Stanley Cup, MIAMI PANTHERS – COLORADO AVALANCHE: Peter FORSBERG med Stanley Cup-bucklan. © Bildbyrån

Mest förknippad i ishockeyn i Nordamerika är Foppa annars med Colorado Avalanche. Det var där Peter Forsberg skördade som allra störst framgångar, och även där han vann sina två Stanley Cup-titlar. Än i dag är Peter Forsbergs ikoniska nummer – 21 – pensionerat av Avalanche, precis som det är i det svenska laget Modo.

Mäktiga hyllningen

Och att Forsberg fortfarande är gigantisk i Avalanche, och för de nuvarande spelarna i klubben, blir alltmer tydligt när målvaktsstjärnan Pavel Francouz nu har släppt sin målvaktsmask för den kommande säsongen. Där finns de ikoniska bröderna Stastny – Anton, Marian och Peter, som samtliga spelade i Quebec Nordiques – men även Peter Forsberg.

Foto: Instagram

Forsberg finns med på sidan av hjälmen, tillsammans med sitt nummer 21, och bredvid finns även Foppas dåvarande lagkompis Joe Sakic. Målvaktsmasken har hyllats enormt och enligt reaktioner på sociala medier tycks många vara överens om att det är den i särklass snyggaste masken i ligan.

LÄS MER: När Foppa förvandlades till mänsklig magnet och bjöd på bortglömd enmansuppvisning i Flyers-tröjan

Få våra nyhetsbrev!