Här tröttnar bjässen Zdeno Chara totalt – och gör fullständigt mos av motståndaren i vilda slagsmålet

Zdeno Chara har ofta fått beröm för hur han är som lagkamrat.
I natt levde han verkligen upp till det ryktet.
Det då han gjorde mos av motståndaren Matt Martin i ett slagsmål.

Zdeno Chara har hunnit bli 44 år gammal men gör fortfarande fantastiskt ifrån sig i världens bästa hockeyliga. Backen är mest förknippad med Boston Bruins, men inför säsongen överraskades många då spelaren och klubben valde att gå skilda vägar, och i stället blev det en flytt till Washington Capitals.

Vilda slagsmålet

Där har Chara blivit en viktig del av försvaret i det lag som enligt många är en av de stora favoriterna att ta hem hela Stanley Cup den här säsongen. Chara har hyllats enormt för sina insatser defensivt, och framför allt är det hans ledaregenskaper som ofta höjs till skyarna, och i natt visade han exakt varför han är så uppskattad.

Zdeno Chara, Boston Bruins
160927 Europas Zdeno Chara under final ett i World Cup of Hockey mellan Kanada och Europa den 27 september 2016 i Toronto. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87342

Tidigare under april månad så hamnade Chara i en dispyt med New York Islanders Matt Martin. Efter att den sistnämnde delat ut en ful tackling i slutet av en match så markerade Chara genom att ta ett slagsmål av det lugnare slaget. I natt så delade Martin på nytt ut en ful tackling mot en lagkamrat till Chara – och den här gången tog han det inte lika bra.

Tokhyllas

Chara var snabbt framme vid Martin och kastade handskarna – och trots att Matt Martin är lite av en van fighter så hade han absolut inte en chans mot den slovakiske bjässen. Martin hade inte en sportmössa i fighten och Chara såg ut att göra lite precis han ville, innan domaren kunde gå in och bryta av det hela.

Foto: Reddit

På sociala medier tokhyllas nu Chara för att han stod upp för sin lagkamrat.

”Smutsig tackling. Han förtjänade de där nävarna från Chara”‚ skriver en användare.

”Man måste bara älska hur han gör sitt jobb”, skriver en annan.

LÄS MER: Mika Zibanejads toksuccé i NHL fortsätter – nådde mäktiga milstolpen för sjätte gången i NHL-karriären i natt

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!