Här straffar hockeygudarna skandallaget Mannheim – på allra skönaste sättet

Ni minns väl Adler Mannheim?
Hockeygudarna minns – och de straffade tyskarna rejält i helgen.

Mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim i CHL blev en av höstens mest omtalade matcher. Ni minns väl hur tyskarnas Thomas Larkin fullständigt körde över Brynäsforwarden Daniel Paille? I slutminuterna drog även Larkins lagkamrater Nikolai Goc och Mark Stuart på sig matchstraff.

Brynäs rasade efter matchen och när domen mot Larkin föll – fyra matcher – tyckte ett enat hockey-Sverige att CHL varit på tok för snälla.
Thomas Larkin bad om ursäkt på Twitter, medan den tyska klubben inte accepterade Brynäs beteende.
”Vi tillbakavisar de här påståendena. Thomas hade inte som avsikt att döda sin motståndare, det är enormt oförskämt. Ordvalet ”mordförsök” får ett tråkigt efterspel, det handlar då om en straffbar handling”, skrev klubben på hemsidan.

Blev rånat på mål

Om det är till någon tröst för alla som tyckte att Mannheim och Larkin kom undan billigt efter CHL-matchen, så blev laget rånat på ett mål i helgen. Och det på ett av de märkligaste sätt vi har skådat.

Det var i matchen mot Eisbären Berlin på bortaplan som forwarden Luke Adam såg ut att ha kvitterat till 2–2 i den andra perioden.
Pucken gick nämligen in, innanför stolpen. Men pucken gick ändå inte i mål.
Kolla in det här:

Det är alltså stoppningen intill stolpen som stoppar pucken från att gå över den röda linjen. Domaren lät spelet fortsätta, det blev ingen kvittering och i den tredje perioden gjorde Berlin 3–1 (som sedan till slut blev 6–3).