Här står SHL-fansen för årets absolut skönaste sågning – hånar rivalen med otroligt oväntad Hasse Wallson-låt

Det blev inget SHL för Björklöven.
Då jublades det i Skellefteå.
Laget supportrar har tagit fram ett av årets klockrenaste hån mot rivalen – i form av en coverlåt.

Björklöven storsatsade på att ta sig till SHL men föll kort i finalserien mot HV71. Det blir alltså fortsatt spel i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen, och gladast för det var nog Skellefteå. De båda klubbarna är bittra rivaler och brukar ta varje chans man får att håna varandra, och efter årets uttåg så kom hånet blixtsnabbt.

Otroliga cover-låten

Det är Skellefteås supporterorganisation North Power som kort efter Björklövens uttåg valde att släppa en låt på Youtube vid namn ”Hasse Wallson”. Hasse Wallson är en hjälte i Skellefteå efter SM-gulden 2013 och 2014, och han var dessutom tränare när det blev silver 2015 och 2016. Under åren i Skellefteå blev han utsedd till årets coach vid två tillfällen, och det var därför förvånande när han skrev på för Björklöven för två år sedan.

Wallson kom då från tränaruppdrag i Schweiz. Men efter en tung period under säsongen så valde han att hoppa av jobbet som tränare för Björklöven, och när laget senare blev slagna av HV så gottade sig Skellefteås fans i olyckan – och även det faktum att Wallson alltså lämnade.

”Kämpa på lillebror”

Låten är en cover av Cornelia Jakobs Melodifestival-vinnarlåt, och sjungs av Angelica Lindberg. I låten sjunger hon bland annat om att Hasse Wallson ”äntligen är befriad”‚ och att ”Björklöven alltid vill ha det som Skellefteå haft”. Till låten har man dessutom skrivit:

”Lövens ökenvandring fortsätter. Hasse Wallson är befriad. Slutet gott, allting gott. Kämpa på lillebror! Det kanske kommer en dag när du blir stor.”

I kommentarsfältet så haglar hyllningarna in, och det är bara att stämma in att det är ett hån som är både fyndigt, genomarbetat och klockrent.

”Rolig o grymt bra låt. Hälsningar från en Hv-Supporter”, skriver en användare.

”Spelas på repeat här hemma”, skriver en annan.

LÄS MER: Profilen Niklas Wikegårds utspel om nästa SHL-säsong – slår fast redan nu vilka som blir farliga: ”De som…”

Få våra nyhetsbrev!