Här slår NHL-laget det ”omöjliga” rekordet i natt – och får hela arenan att explodera

Montreal drog ifrån från 4-4 till 6-4 mot Washington i natt. 
Det med två mål inom loppet av två(!) sekunder.
Nytt NHL-rekord, vilket fick publiken hemma i Bell Centre att tappa all fattning.

Efter en tuff start på säsongen har Montreal Canadiens vänt den negativa trenden. De senaste tio matcherna har laget tagit sex segrar, den allra senaste i natt mot de regerande mästarna Washington Capitals.

Besegrade Washington

Montreal, ett av de få lagen utan en svensk i laget, såg länge ut att få matchen till förlängning framför sin entusiastiska hemmapublik i Bell Centre. Men med drygt 20 sekunder kvar skulle fansen få fira rejält.

Max Domi, som inför säsongen anslöt från Arizona, satte 5-4 till Montreal bakom Braden Holtby i Washington-målet och fick hela arenan att explodera. De regerande mästarna valde att plocka ut målvakten i ett försök att komma tillbaka in i matchen, men bara sekunden senare smällde det igen.

Phillip Danault vann tekningen och Joel Armia skickade iväg pucken in i det tomma målet till 6-4.  Montreal gjorde därmed två mål på två!(!) sekunder vilket är nytt NHL-rekord för snabbaste två målen gjorda av ett och samma lag.

Slog ”omöjliga” NHL-rekordet

Det tidigare rekordet sattes av St Louis Eagles i mars 1935 och tangerades av Minnesota 2004 samt New York Islanders 2016.

Det har tidigare hänt att två mål har gjorts inom loppet av två sekunder, men då av olika lag. 1987 gjorde Ken Linseman mål för St Louis Blues och bara två sekunder senare svarade Boston Bruins Doug Gilmour för det samma.

Montreal ligger efter segern på sjundeplats i ligan och trea i den östra konferensen. Washingtons kräftgång fortsätter och återfinns för närvarande på tionde plats i samma konferens.

Se det sjuka rekordet här:

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Elias Pettersson tar hem tunga utmärkelsen – trots skadefrånvaron

Här är svenskens DUBBLA drömmål – efter omtalade överfallet