Här skickas självaste Henke upp på läktaren – blir helt grundlurad av jättetalangens superdragning

Henrik Lundqvist tränar med Frölunda.
Då får klubbens talanger passa på att briljera.
Bland annat Mattias Norlinder – som skickade målvaktsikonen upp läktaren.

Henrik Lundqvist har haft en turbulent säsong. Svensken har för första gången, under sin ikoniska målvaktskarriär, fått se sig passerad som förstamålvakt i New York Rangers.

Tränar med Frölunda

Därmed har mängder med spekulationer om hans framtid uppstått, och om Lundqvist kommer att fullfölja sitt kontrakt med Rangers, som går ut efter nästa säsong, är oklart. Han har ryktats till flera klubbar i Nordamerika, men det har även varit spekulationer om att han kan avsluta karriären – eller återvända hem till Sverige och Frölunda.

Henrik Lundqvist, Frölunda
170816 Henrik Lundqvist under en träning med Frölunda den 16 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59144

”Henke” har under våren och sommaren varit hemma i Sverige, då NHL haft uppehåll på grund av coronaviruset. Då har flera spelare passat på att briljera.

Grundlurad av superlöftet

Bland annat Mattias Norlinder, som i ett klipp som HockeyNews publicerat lurar upp Lundqvist på läktaren rejält med en klassisk Foppa-dragning.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Jag plockade fram den ur bakfickan, säger Norlinder till sajten.

Foto: Skärmdump/Youtube

Norlinder, som förra säsongen utsågs till Hockeyallsvenskans bästa back, menar att det betyder mycket att ha Lundqvist på träningarna.

– Det är klart att det är lite speciellt att skjuta på honom. Man har ju lite respekt för honom, men det ska man ju ha, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!