Här sätter svenskdoldisen in jättetacklingen i natt – och orsakar storbråk

Här sätter svenskdoldisen in jättetacklingen i natt – och orsakar storbråk

Christian Folin har fått en del tid på läktaren i Philadelphia den här säsongen.
I natt fick han chansen efter sena skadebesked – och visade upp sin fysik direkt.
Svensken satte in en stenhård open ice-tackling på Brady Skjei vilket ledde till ett storbråk.

Christian Folin har spenderat sju år i Nordamerika. Den svenske backen tog den långa vägen till NHL och gjorde NHL-debut med Minnesota 2014.

Folins jättetackling

I somras signade han för ett år med Philadelphia Flyers, sin tredje NHL-klubb, men speltiden har delvis uteblivit och svensken har fått en del tid på läktaren.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Men i natt, efter skadebekymmer i Flyers, fick Folin chansen när man mötte New York Rangers på bortais. I inledningen av den tredje perioden satte svensken in en stenhård open ice-tackling på Brady Skjei, som flög i isen och tappade hjälmen.

Rangers-spelarna, framför allt Boo Nieves, gillade inte Folins tackling något vidare och jagade i kapp svensken. Det ledde till ett bråk där Wayne Simmonds och Cody McLeod var redo att kasta handskarna.

Folin klarade sig undan en utvisning medan Nieves fick en tvåa för tilltaget.

Lindblom målskytt

Matchen då? Philadelphia höll undan sin 1-0 ledning från den första perioden och tog välbehövliga tre poäng. Oskar Lindblom blev målskytt för Flyers, det i en match Henrik Lundqvist inte spelade.

För Flyers väntar härnäst ett riktigt hett möte när man gästar Boston Bruins. Laget ligger tio poäng bakom Pittsburgh i jakten på en wildcard-plats till slutspelet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

https://twitter.com/4bnyrgameday/status/1090439423307800576?s=21&fbclid=IwAR1fuucgIGy2m5rFqjZjEVh9RrtPCjsSjZt3B_cgk0qtG9mXBZA7b7HvAmc

LÄS MER:  Uppgifter: Landslagsmannen lämnar SHL-klubben – klar för konkurrenten

Rasmus Dahlins nya rekordnotering i natt – hyllas till skyarna efter stormatchen