Här överraskas Håkan Loob i direktsänd tv – kan bara skratta när NHL-legendaren dyker upp: ”Men titta!”

Håkan Loob satt i SVT och pratade om sin NHL-säsong 1989.
Då dök plötsligt den före detta lagkamraten och legendaren Doug Gilmour via länk.
– Men titta, utbrister Håkan Loob.

Håkan Loob är en av våra allra största inom ishockey. Den pensionerade forwarden ledde Tre Kronor till stora framgångar under sin karriär, med bland annat ett OS-guld och två VM-guld.

Otroliga rekordet

Han har också givetvis flera lyckosamma säsonger i NHL på meritlistan, och vann Stanley Cup med Calgary Flames på 80-talet. Håkan Loob är också den enda svensk som gjort fler än 50 mål under en och samma säsong.

En riktig hjälte som blev enormt folkkär under sin tid som hockeylirare. Han är fortfarande verksam inom ishockey, och snackar om sporten i SVT:s torsdagsmagasin ”Hockeykväll”.

Foto: SVT

Men SVT har även rättigheter till vinterns junior-VM som hade premiär på söndagskvällen. Tv-kanalen hade ett extra öga på nattens möte mellan Tjeckien och Kanada, och då satt Håkan Loob i studion.

I en av programpunkterna pratade 61-åringen från Visby om den makalösa säsongen 1988/89 när hans Calgary vann Stanley Cup. Då dök helt plötsligt den före detta lagkompisen Doug Gilmour upp via länk, till Loobs stora glädje.

”Fantastiska minnen”

Håkan Loob brister ut i skratt av förvåning medan ”Dougie” berättar om Calgarys succésäsong 1989, och alla tuffa serier mot bland andra Vancouver Canucks och Los Angeles.

– Det här laget var annorlunda. Alla var en del av det. Det är så många fantastiska minnen och jag kommer aldrig att glömma det, säger Doug Gilmour i SVT:s sändning.

Foto: SVT

– I det stora hela var det en fantastisk upplevelse, säger Håkan Loob.

Den svenske hockeyikonen spelade totalt sex säsonger i NHL, samtliga i Calgary Flames.

LÄS MER: Peter Forsbergs helt ärliga ord – kan inte släppa enorma vinnarskallen tio år efter karriären: ”Jag blir…”

Få våra nyhetsbrev!