Peter Forsbergs helt ärliga ord – kan inte släppa enorma vinnarskallen tio år efter karriären: ”Jag blir…”

Det har gått över tio år sedan Peter Forsberg la skridskorna på hyllan.
Trots det har hockeyikonen fortfarande svårt att släppa sin enorma vinnarskalle.
– Jag blir faktiskt irriterad, säger han.

Det är nog inte många som missat när en ung Peter Forsberg stod och skällde ut huvuddomaren Börje Johansson i direktsänd tv, efter att Modo torskat SM-finalen 1994. Foppas enorma vinnarskalle tog verkligen över, den som varit så signifikativ för hans hockeykarriär.

”Jag blir irriterad”

Peter Forsberg avslutade sin tid som hockeyspelare efter en plötslig comeback i Colorado säsongen 2010/11. Sedan dess har den svenske legendaren fortsatt varit verksam inom sporten, och nu senast som bland annat agent.

Men trots att det var lång tid sedan han senast stod på isen i en tävlingsmatch medger 48-åringen att vinnarskallen fortfarande kan ta över i det vardagliga livet.

190427 Peter Forsberg poserar för ett porträtt under Olympiatravet den 27 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

– Jag har supersvårt med att Nicole (Foppas fru) springer ifrån mig. Då finns det ingen anledning att dra ut och springa med henne, säger han till SportExpressen.

Forsberg fortsätter:

– Jag kan känna, är det nedförsbacke… då fäller jag henne. Nej, det skulle jag ju aldrig göra, men jag blir faktiskt irriterad. Det är samma sak varje gång. Hon är tio gånger så snabb som jag, det är otroligt tråkigt.

”Då fick jag spö”

Han erkänner däremot att vinnarskallen inte alltid tar över, och att det är annorlunda när det kommer till tävlandet med barnen. Där kan hockeylegendaren acceptera att han inte vinner varenda gång.

– Sista åren tycker jag att det där har släppt lite… Barnen kan få vinna nu, säger han och berättar om en basketmatch mot sönerna ett par dagar tidigare:

Peter Forsberg, hockey
190624 Peter Forsberg of the Stockholm Åre bid looks dejected after losing the election of the host city for the Olympic Winter Games 2026 at the 134th IOC Session on June 24, 2019 in Lausanne. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87973

– Då fick jag faktiskt spö och jag tvingade inte ens dem att köra bäst av tre. Råkar jag förlora, då brukar det alltid bli förlängning, men den här gången var det klart direkt. Jag har kanske tappat det?, säger Foppa.

Peter Forsberg bor sedan en tid tillbaka i Schweiz. Tillsammans med sin fru köpte han in sig i skoföretaget Inuikii, som har sitt huvudkontor en halvtimme från hemmet i bergstaden Zug.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar sin helt oanade talang – där han varit topp 200(!) i världen: ”En stor bedrift ändå…”


Få våra nyhetsbrev!