Här öppnar Linus Omark för efterlängtad SHL-återkomst: "Det kittlar"

Här öppnar Linus Omark för efterlängtad SHL-återkomst: ”Det kittlar”

I Luleå hoppas man på drömåterkomst för både Linus Omark och Linus Klasen.
Klasen verkar dock inte vara lika sugen som Omark.
– Jag längtar inte hem, men det kittlar, säger han till SportExpressen.

Både Linus Klasen och Linus Omark hade show i Luleåtröjan när det senast begav sig. Sedan dess har SHL-klubben bara väntat – och längtat – efter stjärnduons återkomst.

Det finns även ett löfte mellan duon att återvända till Sverige för att vinna SM-guld.
– Vi har faktiskt sagt att vi ska hålla kontakten om det. Det har vi bestämt. Får vi börja en säsong tillsammans så har vi verkligen en bra chans att vinna. Luleå ska ha ett lag som kan utmana om SM-guldet, sa Omark i en intervju med NSD i februari.

Senaste tiden har Linus Klasen varit högaktuell för en återkomst men 31-åringen valde istället att skriva på nytt kontrakt med Lugano fram till 2020. Med sina 191 poäng på 184 matcher i Schweiz så förstår man att klubben vill behålla honom.

Det gör även Omark.
– Jag pratade med honom häromdagen och jag förstår att han stannar. Det är otroligt vackert där han bor, han får en bra roll i laget och familjen trivs bra. Det går inte att hacka på honom för det, säger Omark till SportExpressen.

Men när det kommer till Omark så kan det snart bli återkomst till Sverige och just Luleå. Då är frågan om inte Klasen också hakar på inom en snar framtid.
– Jag längtar inte hem, men det kittlar. Jag har ett år kvar i UFA, sen får vi se, säger Omark till kvällstidningen.

LÄS MER: Efter VM-guldet – här är Frölundas nya erbjudande till kaptenen.