Här lackar superstjärnan ur inatt – och tvingar svensktalangen till sin allra första NHL-fight

Här lackar superstjärnan ur inatt – och tvingar svensktalangen till sin allra första NHL-fight

Joel Eriksson Ek var minst sagt i händelsernas centrum i natt.
Svensktalangen gjorde en assist i vinsten mot Buffalo Sabres – och hamnade dessutom i slagsmål med superstjärnan Jack Eichel.
– Jag såg det verkligen inte komma, säger han.

Buffalo Sabres fick en strålande start på säsongen men är nu inne i en ruggig svacka. Laget har, bortsett från en match, förlorat samtliga matcher under november, och den imponerande formen på bland andra Rasmus Dahlin och Victor Olofsson ser som bortblåst ut.

Kastade handskarna i natt

I natt kom ännu ett rejält bottennapp, då man förlorade mot nästjumbon Minnesota Wild – på hemmaplan. Matchen slutade hela 4–1, men Sabres-stjärnan Jack Eichel försökte i desperation tända sitt lag när ställningen var 0–3.

Foto: Skärmdump/Youtube

Eichel hamnade då i en liten dispyt bakom offensivt mål, när han tappade pucken. Men i frustration så började han i stället knuffa på Joel Eriksson Ek – och kastade till sist handskarna.

”Var inte redo på det”

Varken Eichel eller Eriksson Ek har gått någon fight i NHL tidigare, och det… syntes. Svensktalangen kastade inte ens handskarna, men fick motta en hel del smällar från Sabres superstjärna.

Foto: Skärmdump/Youtube

Eichel fick fyra minuters utvisning för situationen, samtidigt som Eriksson Ek, som noterades för en assist i matchen, klarade sig undan helt. Efter var han oförstående till vad som egentligen hade hänt.

– Jag vet inte vad som föranledde det. Jag gissar på att han försökte hitta någonting att tända sitt lag med, och han valde mig… Men jag såg det inte komma. Han kom bakifrån och jag var inte direkt redo för det, säger han enligt The Athletic.

Se fajten här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!