Här har Elias Pettersson fullständig lekstuga i säsongsdebuten – och bjuder på mäktig superfint

Både Elias Pettersson och Jonathan Dahlén gjorde i natt säsongsdebut för Vancouver Canucks.
Men det var Pettersson som snodde alla rubriker – och hyllas nu ENORMT av fansen.
Främst för sin otroliga dragning som skickade Ryan Strome upp på översta läktaren.

I natt ställde Vancouver Canucks ut sina nya svenska talanger Elias Pettersson och Jonathan Dahlén på isen för första gången på riktigt. Och vilken uppvisning det blev!

Superfinten av Pettersson

För 19-årige Pettersson hyllas just nu överallt i Nordamerika, trots 2-4-förlusten mot Edmonton Oilers. Av fans, tv-experter och även egna tränaren – ja, alla hyllar det nya stjärnskottet.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks

Pettersson briljerade verkligen i premiärmatchen på försäsongen och noterades för en assist men det är en dragning som fick alla att bli blixtförälskade i den unge svensken. Canucks-rookien fick verkligen visa upp sina snabba handleder när han totallurade en stackars Ryan Strome upp på översta läktaren.

Se superdragningen här:

Efter matchen haglar hyllningarna över Elias Pettersson. Och alla längtar efter att få se vad han kan hitta på under sin första NHL-säsong.
– Jag tycker att Pettersson var Vancouvers bäste forward i kväll, sa tv-kommentatorn John Garrett i Sportsnets sändning.
– Han spelade bra i kväll, riktigt bra. Jag var mer bekväm ju längre matchen led. Jag gillar verkligen det jag såg från den kedjan i kväll, säger tränaren Travis Green.

Och nu hyllas han överallt:

Dela artikeln om du ser fram emot Elias Pettersson i NHL i år!

LÄS MER: Galna historierna bakom: Så fick NHL-klubbarna sitt namn!

Här är Rasmus Dahlins superdragning i natt – som får Buffalofansen att jubla