Här gör svensken målet som inte ska kunna hända – ingen fattar förrän reprisen visas: ”Va!? Det är ju mål!?”

Här gör svensken målet som inte ska kunna hända – ingen fattar förrän reprisen visas: ”Va!? Det är ju mål!?”

Han drog iväg ett ruggigt skott och firade direkt.
Men pucken var plötsligt bakom mål(!).
André Burakovsky har garanterat aldrig gjort ett mer förvirrande mål.
– Jag har bara sett det en gång tidigare i mitt liv, säger kommentatorn.

André Burakovsky har verkligen fått det att stämma sedan flytten från Washington Capitals till Colorado Avalanche. Han har sina tre poängbästa säsonger i NHL-karriären bakom sig, och det här året har varit något alldeles extra.

Förvirrade målet

Under grundserien stod svenskstjärnan för 22 mål och totalt 61 poäng på 80 spelade matcher, i ett Colrado som flugit fram och som fullständigt vräkt in mål. Avalanche har fortsatt att flyga fram även under slutspelet, och i natt vann man den fjärde raka matchen i serien mot Nashville Predators, och man är därmed, som första lag, vidare till nästa slutspelsrunda.

Och för André Burakovsky var nattens match extra skön. Han hade inte gjort något mål i årets slutspel, men fick i natt äntligen näta – men det var något av det mest förvirrande vi sett under årets NHL-säsong. Burakovsky kom ur snäv vinkel och drog iväg ett otroligt handledsskott som gick över axeln på Nashville-målvakten. Burakovsky firade direkt, men spelet gick vidare då pucken plötsligt var bakom målet. Kommentatorerna i Colorado-sändningen fattade ingenting, då man först var säkra på att det var mål, men man konstaterade samtidigt:

– Har NHL indikationer på att det var mål så hade man brutit spelet nu. Så det kan inte ha varit ett godkänt mål.

”Bara sett det en gång tidigare”

Men man hade fel. När spelet väl stannade så visades reprisbilderna, och då kom förklaringen. Burakovskys skott gick mycket riktigt in över axeln, under ribban – men genom(!) nätet.

– Va!? Det är mål!?, säger kommentatorn i sändningen.

– Jag har bara sett det en gång tidigare i mitt liv, säger han vidare.

Målet betydde 1-0 till Colorado i matchen, och det slutade till slut 5-3 i matchen, som alltså betydde att Nashville Predators spelat klart för det här året. Nu tyder mycket på att några av lagets svenskstjärnor kan vara förlorade, däribland Filip Forsberg.

LÄS MER: Avslöjar NHL-klubbens drag – öppnade för att göra sig av med svenske stjärnan Erik Karlsson: ”Jag tror…”

Få våra nyhetsbrev!