Här gör Sidney Crosby det unika konstmålet – och står för årets fullträff redan i första omgången

Nytt år – samma Sidney Crosby.
Superstjärnan behövde bara knappa 25 minuter på sig.
Sen hade han gjort det som enligt många är årets mål.

Sidney Crosby har länge varit ansedd som världens bästa hockeyspelare, och då är det naturligt att man varje säsong står för sanslösa drömmål. I natt så kan han dock ha överträffat sig själv.

Makalösa målet

Direkt i premiären, mot värsta rivalen Philadelphia Flyers, så stod nämligen kanadensaren för det som många förutspår kommer att bli ett av årets absolut läckraste mål. Och han behövde alltså bara cirka 25 minuter på sig in i säsongen på att göra det.

Foto: Youtube

Crosby har tidigare gjort det till lite av sin specialitet att göra mål på volley, när man alltså slår pucken i luften med klubban – men det i natt var någonting alldeles särskilt. Crosby var framför mål och forecheckade samtidigt som motståndarmålvakten Carter Hart stod bakom kassen med pucken.

Lindblom målskytt

Hart drog sedan iväg pucken hårt och högt – men Crosby lyckades inom loppet av millisekunder korrigera klubban så att han i stället lyckades få ner pucken på isen. Situationen var dock långt ifrån färdigspelad, då Crosby tvingades fläka sig ut med en arm(!) på klubban för att nå pucken.

Foto: Youtube

Men superstjärnan lyckades alltså med konststycket, och pucken trycktes i mål. På sociala medier så explodera hockey-världen och alla tycks alltså enade om att det är en given kandidat till årets mål som vi fick bevittna.

Målet betydde 2-2 för Pittsburgh, men mycket roligare än så blev det inte för pingvinerna. Flyers vann nämligen matchen med 6-3 men var kanske gladast av det faktum att Oskar Lindblom, i sin första grundseriematch sedan december 2019, gjorde sitt första mål sedan han drabbades av skelettcancer.

SE MÅLET HÄR:

Få våra nyhetsbrev!