Här förvandlas svensken till rena rama Kronwall – och får publiken att gapa med megatacklingen

Marcus Pettersson är kanske inte starkast på isen.
Men i natt förvandlades han till rena rama Niklas Kronwall.

Och vad publiken tyckte? Det var tydligt.

Få grejer inom hockeyn slår en riktigt bra och schysst tackling. Med svenska ögon var vi länge bortskämda med att ha en av tidernas bästa tacklare i Niklas Kronwall, men sedan han la skridskorna på hyllan så har det inte blivit många läckra, blågula smällar i NHL.

Otroliga tacklingen

Sverige har stjärnor så det räcker och blir över borta i Nordamerika, med spelare som Elias Pettersson, Gabriel Landeskog och Victor Hedman som ständigt gör enorma avtryck. Men någon riktigt stenhård back finns kanske inte sedan Kronwalls pension.

Men i natt fick man verkligen en liten deja vu, och det från Pittsburgh Penguins Marcus Pettersson. Han är inte direkt den starkaste spelaren på isen, då han ”bara” väger 80 kilo, men i natt utnyttjade han varenda kilo av kroppen för att dela ut en riktig monstertackling.

Älskas av publiken

Det var i matchen mot Nashville Predators, och ställningen 1-1 i den andra perioden, som Pettersson kom in i offensiv zon och delade ut en rejäl propp mot en ovetande motspelare. Publiken drog ett kollektivt jubel och det var tydligt på bilderna hur mycket tacklingen uppskattades.

Det bästa av allt? Tacklingen gjorde att Penguins kunde behålla pucken i offensiv zon, och man var oerhört nära att få in pucken i nät – vilket verkligen hade varit pricken över i:et.

Se tacklingen här:

LÄS MER: Dominik Hasek blev första europeiska målvakten att lyfta Stanley Cup – så lever den populära profilen i dag

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!