Här dyker plötsligt Henke upp med världsstjärnorna – som chockar alla med draget mot målvaktsikonen

Henrik Lundqvist är fortfarande kungen av Manhattan.
Det bevisades i natt.
Svensken dök upp på läktaren med två superstjärnor – som chockade alla.

Henrik Lundqvist var under dryga 15 år ansiktet utåt för New York Rangers, och han klassas som en av organisationens absolut största genom tiderna. Lundqvist räknades alltid med som en av världens bästa målvakter, och var en publikfavorit av rang på Manhattan.

Henke hyllades

Lundqvist spelade aldrig för någon annan NHL-klubb, och det var inte särskilt förvånande att hans tröjnummer hissades upp i taket på Madison Square Garden efter att han avslutade karriären. Karriären tvingades avslutas efter att hjärtfel upptäckts hos Lundqvist, men trots att det gått ett tag sedan han la av, så finns det ingen som ifrågasätter hans fortsatt enorma popularitet i New York.

Foto: Twitter

Lundqvist har jobbat en hel del i TV under det senaste året, och det är inte ofta han synts till på Madison Square Gardens ”vanliga” läktare. Men i natt var han på plats, och när kameror uppmärksammade detta i den andra perioden under matchen mellan New York Rangers och Minnesota Wild så ville jublet aldrig ta slut. Men det kanske också berodde på sällskapet.

LÄS MER: Rasmus Dahlins hjärtevärmande gest till den lille supportern – hyllas nu stort: ”Oerhört bedårande”

Stjärnornas gest

Bredvid Lundqvist satt nämligen Hollywood-stjärnan, tillika landsmannen, Alexander Skarsgård. På Lundqvists andra sida satt Ryan Reynolds, en av världens största skådespelare, tillika New York-bo. Reynolds har ett stort sportintresse och han äger bland annat fotbollsklubben Wrexham, i Wales. Han har dessutom varit öppen med sina planer att ta över ägandeskapet i NHL-klubben Ottawa Senators.

Foto: Instagram

När Reynolds filmades in på jumbotronen, till fansens stora jubel, så valde han att vända sig om till Lundqvist och ge honom en rejäl kyss. Samma sak hade kollegan Alexander Skarsgård gjort en stund tidigare – och på sociala medier hyllas nu samtliga stort för sin härliga gest. Inne på Madison Square Garden dröjde det inte länge innan Lundqvists namn skanderades högt av publiken. 

https://twitter.com/NYRangers/status/1612983522700005379?s=20&t=3RVLcXJMSLvDYBQ08gKo4A

LÄS MER: Börje Salmings vackra hälsning till två små killar visar hur oerhört saknad ikonen är: ”Så fruktansvärt fint”