Här bjuder svensken på drömtacklingen – skickar in 105-kilosbjässen i fel avbytarbås: ”Säger allt om styrkan”

Här bjuder svensken på drömtacklingen – skickar in 105-kilosbjässen i fel avbytarbås: ”Säger allt om styrkan”

Stark, starkare – Jesper Fast.
Svensken gör toksuccé i Carolina Hurricanes, och hyllas stort för sin insats i natt.
Inte minst för sin drömtackling på 105-kilosbjässen Erik Cernak.

Enligt många spelare i New York Rangers så var Jesper Fast den perfekte lagkamraten. Under alla åren på Manhattan så var svensken extremt uppskattad, och spelarna i Rangers pratade ofta hur mycket Fast betydde för laget.

Målsuccé i natt

Svensken har aldrig varit den som vräker in mest poäng, men med sina defensiva egenskaper, sin styrka och sin otroliga kämparvilja så är det lätt att förstå att lagkamraterna älskar honom. I Rangers så vann Fast dessutom ”Players’ Player Award”, priset där spelarna själva röstar fram den bästa lagkamraten, hela fem år i rad.

Foto: Twitter

I vintras så blev dock Fast trejdad till Carolina Hurricanes, och där har han snabbt tagit på sig samma roll som i Rangers, och han har hyllats stort för sina insatser både på isen och i omklädningsrummet. Det har dock inte blivit lika många poäng som många räknat med – men i natt lossnade det rejält för svensken.

Sanslösa tacklingen

I förlustmatchen mot Tampa Bay Lightning så gjorde Fast målet som betydde 1-0, och faktum är att det faktiskt var hans allra första mål i sin nya klubb, och det kom först efter tolv matcher. Senare i matchen så gjorde dock Fast även sitt andra mål, men det hjälpte inte då det blev förlust med 2-4. Men Fast hyllas nu enormt – inte bara för målen, utan för en makalös tackling på Erik Cernak.

Foto: Twitter

Cernak är enligt NHL:s officiella siffror 190 centimeter lång – och 105 kilo tung, men det stoppade inte Jesper Fast från att tackla honom rakt in i fel avbytarbås.

– Det där säger allt om Jesper Fasts styrka, utbrister kommentatorerna efter tacklingen.

På sociala medier så lovordas dessutom Fast ordentligt för tacklingen – och visst är det svårt att inte imponeras av det här!

LÄS MER: Här chockar storstjärnan John Klingberg hela NHL – med att ta ett vilt slagsmål mot svensken(!)

Få våra nyhetsbrev!