Här bjuder profilen Conny Strömberg, 44, på den mest oväntade jättehyllningen – av sig själv

Conny Strömberg har hunnit bli 44 år.
Men kvalitén har inte sjunkit.
– Jag har blivit tio procent bättre, säger han till Sportbibeln.

Conny Strömberg gör sitt 26:e år som seniorspelare i ishockey. Under tiden har han hunnit med spel i hela åtta länder, där de allra flesta har kommit i Hockeyallsvenskan.

Hyllningen till sig själv

Sedan hösten 2018 har 44-åringen spelat i hockeyettan – med stor framgång. Strömberg har snittat över en poäng per match, och siktar fortfarande högre upp i seriesystemet.

Conny Strömberg, Guinness rekord
180103 Västerviks Conny Strömberg deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Och Strömberg är säker på att han fortfarande håller.

– Jag är väl lika bra i powerplay som jag alltid varit. Där håller jag fortfarande väldigt hög klass. Sen vet jag inte om det blivit så stor skillnad i fem mot fem… men det är svårare att visa i division 1, då det är sämre medspelare. Speciellt när man har min spelstil. Men mitt powerplay är bättre än när jag spelade i SHL 2014, säger han till Sportbibeln.

Vill till allsvenskan

Strömberg fortsätter, för att förtydliga:

– Det har definitivt inte blivit sämre, i alla fall. Tack vare rutinen har jag nog blivit tio procent bättre, säger han.

Conny Strömberg, Guinness rekord
180103 Västerviks Conny Strömberg under värmningen före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Conny Strömberg menar att anledningen till att han inte spelar i hockeyallsvenskan är för att han heter Conny Strömberg, snarare än egenskaperna på isen.

– Många ser bara att jag är 44 år, och min historia av att jag säger vad ja tycker, och då tvekar många. Jag skulle helst vilja spela i allsvenskan. Jag tycker att division 1 är lite lågt för mig, med tanke på min rutin och mitt spelsinne. Men det är lite typsikt Sverige, med åldersdiskriminering, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!