Storprofilen Conny Strömbergs totalsågning av hela(!) hockeyallsvenskan: ”Då kan man ju räkna ut…”

Conny Strömberg vill tillbaka till hockeyallsvenskan.
En liga han menar har minskat i kvalitet.
– Det blir uttunnat och sämre för varje år, säger han till Sportbibeln.

Conny Strömberg gjorde sin första seniorsäsong 1994, och 26 år senare är han fortfarande aktiv. I slutet av januari blev han klar för karriärens 26:e(!) klubb då han skrev på för Teg i hockeyettan.

”Är så mycket sämre”

Men Conny Strömberg är öppen med att han vill till hockeyallsvenskan, och tidigare under vintern har Sportbibeln avslöjat att det finns kontakt med AIK. Och profilen, som nu hunnit bli 44 år gammal, tvivlar inte på att han skulle platsa i ligan.

Conny Strömberg, AIK
150203 AIK:s Conny Strömberg jublar efter att ha gjort 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Rögle den 3 februari 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86922

Strömberg är överlag inte särskilt imponerad över utvecklingen som ligan tagit.

– Allsvenskan har ju blivit så mycket sämre, om man ser spelare för spelare. Nu för tiden så blir ju alla proffs och drar till NHL och Ryssland, och då tunnas det ut. Allsvenskan är mycket sämre än för bara tre-fem år sedan, och det blir uttunnat och sämre för varje år, säger Strömberg till Sportbibeln.

”Kan man ju räkna ut”

Conny Strömberg har inte spelat i hockeyallsvenskan sedan säsongen 2017/2018, då han gjorde tio poäng på 23 matcher i Västervik.

– Halva allsvenskan i dag är som division 1 för tre-fyra år sedan. Då kan man ju räkna ut att jag helst skulle vilja spela i allsvenskan. Division 1 är lite för lågt för mig, med min rutin och mitt spelsinne. Det tror jag att kroppen skulle klara av, säger han.

190308 Hudiksvalls Conny Strömberg under ishockeymatchen i playoff till Allsvenskt kval mellan Piteå och Hudiksvall den 08 mars 2019 i Piteå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Conny Strömberg har den här säsongen, i Surahammar och Tegs, gjort 35 matcher där han noterats för 29 poäng. Totalt har han gjort 365 matcher i hockeyallsvenskan, där han svarat för makalösa 353 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!