Här avgör Gabriel Landeskog Stanley Cup-dramat – med sin tabbe(!): ”Klumpigt misstag av mig”

.

Gabriel Landeskog skulle bara åka till båset och byta.
Men vad han inte visste var att där avgjordes Stanley Cup-dramat mellan Colorado Avalanche och San Jose Sharks i natt.
– Det är ett klumpigt misstag av mig, säger NHL-svensken till Sportbladet.

Det blev ett riktigt drama i nattens Game 7 mellan Colorado Avalanche och San Jose Sharks. Ett drama där Coloradokaptenen Gabriel Landeskog fick en stor huvudroll – men åt det negativa hållet, tyvärr.

Gabriel Landeskogs tabbe

För i den andra perioden hände det som alla runtomkring NHL pratar om efter nattens match. Colin Wilson gjorde målet som kvitterade matchen till 2-2, trodde han. Men San Jose-tränaren Pete DeBoer utmanade med videogranskning. Och målet dömdes bort – på grund av Landeskog.

På reprisbilderna kan man tydligt se att svensken åkte till båset för att byta. Men sedan dröjdes sig kvar alldeles för länge på isen och stod med skridskorna på fel sida om blålinjen när han väntade på att båsdörren skulle öppnas.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) claps to the fans after scoring a game-winning, overtime goal against the San Jose Sharks in Game 6 of an NHL hockey second-round playoff series, Monday, May 6, 2019, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

”Lika förvånad som alla”

Och därför dömdes målet bort som offside.
– Jag blev lika förvånad som alla andra. Jag bytte och två sekunder senare gjorde vi mål och jag tänkte inte på något annat. Sedan började vi undra varför de inte släppte pucken, säger Landeskog till Sportbladet.
– Sedan såg vi på bilder att jag var kvar på isen. Vi tyckte beslutet kunde gå båda vägarna, men det blev som det blev. Det är ett klumpigt misstag av mig. Jag måste förstås se till att ta mig av isen så snabbt det går.

Istället för 2-2-kvittering kunde Sharks göra 3-1 kort senare och koppla fullt grepp om Game 7. Colorado kom aldrig ikapp och fick i natt se sig utslaget medan San Jose nu får göra upp i konferensfinalen.

Kolla in Gabriel Landeskogs tabbe här:

LÄS MER: Rasmus Dahlin tackade ja till VM – därför stoppades han från spel

Svenske OS-centern jagas i SHL – här är klubbarna som gör upp om stjärnan