Här är profilen Per Ledins helt nya jobb – fortsätter inom ishockeyn: ”Kul att ha fått den här chansen”

Per Ledin la av efter säsongen 2018/19.
Nu är profilen tillbaka inom hockeyn.
– Kul att ha fått den här chansen, säger han.

Per Ledin är verkligen en av SHL:s största profiler under 2000-talet. Forwarden var alltid känd för att säga vad han tyckte, och var allt som oftast fram med den stora sågen och pikade sina motståndare.

Nya jobbet

Den numera 43-årige Per Ledin representerade flera klubbar i den svenska högstaligan. Flest säsonger gjorde han för HV71 och Luleå Hockey, och var med och vann hela tre stycken SHL-bucklor genom sin karriär.

Han avslutade sin karriär efter säsongen 2018/19, men nu står det klart att han åter är tillbaka inom svensk hockey. Däremot inte i SHL, där han är som mest välkänd, utan på en helt annan nivå.

Det är NSD som rapporterar att Per Ledin kommer att utveckla framtidens stjärnor i det lokala hockeygymnasiet i Luleå.

”Alltid fascinerats av det”

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag är otroligt stolt och känner mig hedrad över att få komma in och jobba med nästa generations hockeyspelare. Man har ju haft en lång utbildning i att bli hockeyspelare och jag är fortfarande nyfiken och vill hela tiden lära mig något nytt, säger han till tidningen.

Per Ledin berättar att han alltid haft ett öga för utveckling.

Per Ledin, SHL
190223 Malmö Redhawks nya spelare Per Ledin på plats i Malmö Arena under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Skellefteå den 23 februari 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

– Jag har alltid fascinerats av att få utveckla individer och intresserat mig för olika sorters ledarskap. Hur man kan få en individ att känna passion för sin sport, hjälpa och vägleda dem i sitt eget driv, säger han och fortsätter:

– Att förbereda dem för nästa nivå och förklara för dem att det kommer komma motgångar och hur de ska hantera dem. Sen kommer jag lägga stor vikt vid att utbilda dem till att bli bra människor och duktiga hockeyspelare.

LÄS MER: Robin Figrens stenhårda kritik – går till attack mot tränarprofilerna: ”Det är barnsligt och töntigt, noll klass”

Få våra nyhetsbrev!