Här är NHL-lagen som kommer till Sverige i år

Här är NHL-lagen som kommer till Sverige i år

Det blir med största sannolikhet NHL-matcher i Sverige i höst.
Enligt initierade journalisten Darren Dreger kommer Erik Karlssons Ottawa Senators spela mot Colorado Avalanche i två matcher.

Det började ryktas om en NHL-match i Sverige redan i förra veckan. Då var det Ottawa Senators ledning som sade att man hoppades kunna spela någon grundseriematch i Sverige nästa höst.

Enligt TSN:s reporter Darren Dreger är det nu mer eller mindre klart att matcherna kommer att bli av. Det blir Erik Karlssons Ottawa som kommer till Sverige och de kommer möta Colorado Avalanche i två matcher. Det enda hindret till att matcherna blir av är att spelarfacket NHLPA måste godkänna planerna.

Var matcherna kommer att spelas är inte känt. En inte alltför vild gissning är att Göteborg får en match, Stockholm den andra. I så fall lär det bli rätt häftigt drag i Göteborg när Erik Karlsson återvänder till Frölunda…
Om Gabriel Landeskog återvänder till Stockholm återstår att se. Avalanche är just nu toksist i NHL och det ryktas om att klubben vill byta bort sin kapten för att börja bygga ett nytt lag.

Senast NHL-lag spelade grundseriematcher i Sverige var 2011, då New York Rangers, Los Angeles Kings och Anaheim Ducks spelade i Stockholm.

Gilla Sportbibeln Hockey om du vill ha hockeynyheter, häftiga videos och bilder direkt i ditt Facebook-flöde.