Här är Mats Zuccarellos egna ord – efter Henrik Lundqvists tårar

Här är Mats Zuccarellos egna ord – efter Henrik Lundqvists tårar

.

Häromdagen blev Mats Zuccarello bortbytt från New York till Dallas.
I går rördes förre lagkamraten Henrik Lundqvist till tårar när han pratade om förre lagkamraten – och nu svarar norrmannen på de fina orden.

För hockeyfansen är deadline day, och dagarna inför, en av årets höjdpunkter i NHL. Det har spekulerats i veckor om vilka spelarbyten som ska genomföras och kring deadline duggar de stora nyheterna tätt.

Henrik Lundqvist i tårar

Det är lätt att glömma bort hur det känns för spelarna, som plötsligt måste bryta upp och flytta till en ny klubb. Ja, de får naturligtvis extrema summor pengar som plåster på såren, men Henrik Lundqvists tårar i går var ändå en påminnelse om att det handlar om vanliga människor.

Så här såg det ut igår:

Videoklippet fick en enorm spridning på sociala medier under söndagskvällen. Mats Zuccarello var en av dem som såg klippet.
– Det är väldigt snällt att han värderar vår vänskap så högt. Jag värderar också den högt. Det är många från New York som jag kommer att sakna. Det är vänner för livet. Det var väldigt tråkigt att flytta, det blev några tårar. Men det är så branschen är, säger Zuccarello till VG.

171223 Rangers Mats Zuccarello deppar under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Lundqvist och Zuccarello var lagkamrater i New York Rangers under hela nio säsonger. De två har även en anordnat en välgörenhetsmatch i Norge tillsammans, där flera av NHL:s stora stjärnor deltagit

180201 Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 1 februari 2018 i New York.
Foto: Emil Wesolowski / Bildbyrån

Norrmannen gjorde debut för Dallas Stars i går och den blev minst sagt händelserik. Det blev ett mål och en assist, innan han tvingades lämna matchen på grund av en skada.

Han beräknas nu vara borta i fyra veckor, vilket innebär att han missar Dallas jakt på en slutspelsplats.
– Det var kul så länge det varade. Det här kan ta fyra veckor och det är riktigt tråkigt. Det är jävligt synd, faktiskt. Jag vet inte vad jag ska säga, sa han till VG.

Kolla in målet och passningen här: