Här är Jaromir Jagrs nya liv – efter NHL-karriären som gav 1,4(!) miljarder kronor: "Jag gör allt – ALLT"

Här är Jaromir Jagrs nya liv – efter NHL-karriären som gav 1,4(!) miljarder kronor: ”Jag gör allt – ALLT”

.

Jaromir Jagr spelade in hela 1,4 miljarder kronor i NHL.
Nu lever tjeckiske hockeylegendaren ett helt nytt liv – utanför Nordamerika.
– Jag gör allt. Allt. Absolut allting, säger 47-åringen till The Athletic.

47-årige Jaromir Jagr är ett unikum i hockeyvärlden. Legendaren har vunnit allt som går att vinna i form av 2 Stanley Cup-titlar, 2 VM-guld och 1 OS-guld.

Så mycket tjänade Jagr i NHL

Halva sitt liv har han bott i Nordamerika och vunnit poängligan i NHL fem gånger samt är tvåa i NHL:s totala poängliga genom tiderna, endast slagen av omänsklige Wayne Gretzky. Och det allra mest imponerande är att han alltså fortfarande spelar hockey – 47 år gammal.

Jaromir Jagr, Kladno
161120 Floridas Jaromir Jagr under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Florida Panthers den 20 november i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87356

Men Jagr har lämnat lyxlivet i Nordamerika bakom sig. Efter att ha tjänat hela 1,4 miljarder kronor under sin NHL-karriär, enligt nya uppgifter.

Nya livet för Jaromir Jagr

Numera råder en oerhört stressig vardag hemma i Tjeckien som spelare, sportchef och ägare i HC Kladno. I fjol sköt Jagr upp moderklubben Kladno till tjeckiska högstaserien igen och evighetsmaskinen spelar vidare på isen, kombinerat med alla andra sysslor i och omkring klubben.
– Jag gör allt. ALLT. Absolut allting. Jag försöker att sköta allt och jag är här hela tiden. När jag spelar hockey är det lite av min semester eftersom allt annat tar väldigt mycket tid. Det här är en bra utmaning, men du har ingen tid över till annat. Du ska hålla koll på spelare, du ska värva nya spelare, du ska skriva kontrakt, du ska prata med agenter. Du måste sköta allt, sälja biljetter och sköta arenan. Och vi har även elva ungdomslag, från 5 till 21 års ålder, säger han i en intervju med The Athletic.

Jaromir Jagr, Kladno
190511 Jaromir Jagr in the stands during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Norway and Czech Republic on May 11, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87936

Jagr berättar även om framtiden och vad som skulle få honom att till slut lägga av med hockey.
– Om jag inte känner att jag kan bidra och locka fans till arenan, då kommer jag inte att spela längre. Det är det som drar in pengar till vår klubb, säger Jagr till hockeysajten.

Det råder dock ingen tvekan om att Jagr fortfarande är ett rejält dragplåster hemma i Tjeckien. Då folk vallfärdar till arenan för att få en skymt av en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna.
– Det är alltid folkmassor, alltid människor som står på kö och väntar för att få se honom, även på våra bortamatcher. Jag kände några spelare i ett annat lag förra säsongen och de hade nästan ingen publik alls på hela året, förutom när vi spelade mot dom. När Jagr spelade så var det utsålt, säger Kladno-lagkamraten Brendon Nash till The Athletic.

LÄS MER: Svenske 43-åringen VÄGRAR lägga av – klar för sin 27:e säsong: ”Jag ska köra längre än Jagr”

När Jagr hjälpte skadade svensken – och ringde in presidentläkaren 4000 (!) mil bort: ”Så mycket brydde han sig”