Här är Henkes allra första ord efter känslosamma avskedet från New York Rangers: ”Från botten av mitt hjärta…”

Han köps ut av New York Rangers.
Nu uttalar sig Henrik Lundqvist för första gången.
”Att representera organisationen har varit den största källan till min lycka och stolthet”, skriver han.

Under onsdagen kom till sist beskedet som många har räknat med länge. Henrik Lundqvist var för första gången, under den gångna säsongen, petad som förstamålvakt i New York Rangers.

Känslosamma orden

Lundqvist har under 15 år fullständigt dominerat i både klubben och ligan, och har hyllats som en av tidernas största målvakter. Men med ett år kvar på kontraktet så har Lundqvist nu alltså blivit passerad av två målvakter i Rangers-hierarkin.

140112 New Yorks målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers den 12 januari 2014 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86691

Och under onsdagen kom beskedet att Rangers lösning på det hela blir att köpa ut honom från sitt kontrakt.

– Vi vill tacka Henrik för sina ovärdeliga insatser i New York Rangers. Från den första gången jag träffade Henrik, när han kom till New York 2005, så har han varit den proffsigaste som finns. Hans outtröttliga attityd, passion för spelet och kärlek för Rangers och staden New York har gjort honom till en av tidernas bästa målvakter, och en av de bästa i vår historia. Vi önskar Henrik och hans familj all lycka framöver, säger Rangers president John Davidson.

”Jag är så tacksam”

Nu uttalar sig även Henke för första gången.

”TACK FÖR ALLT! För 15 år sedan spelade jag min första match för Rangers. Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig den fantastiska resan som låg framför oss…”, skriver han på sociala medier.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
200305 New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist on the bench during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Lundqvist fortsätter sedan:

”Att få representera den här klubben har varit den största källan till stolthet och lycka i mitt liv. Jag är så tacksam för chansen, för vänskaperna och för alla minnen”, skriver han.

LÄS MER: OFFICIELLT: Henrik Lundqvist dumpas av New York Rangers – här är klubbens allra första ord

Få våra nyhetsbrev!