OFFICIELLT: Henrik Lundqvist dumpas av New York Rangers – här är klubbens allra första ord

En era är över.
Henrik Lundqvist köps ut av New York Rangers.
– Vi är oerhört tacksamma för allt han gjort för vår organisation, säger ägaren James L. Dolan.

Det har varit på gång under i stort sett hela året. Henrik Lundqvist har under cirka 15 år varit given i målet i New York Rangers, men var under hösten och vintern petad av två(!) målvakter.

Köps nu ut

Situationen – tillsammans med Henrik Lundqvists enorma status i klubben – ledde till stora spekulationer om hur Rangers egentligen ska hantera målvaktsfrågan. Men det mesta har talat för att klubben kommer att köpa ut Lundqvist från sitt sista kontraktsår.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Under natten mot onsdagen kom uppgifter om att Rangers beslutat sig för just det, och nu är det officiellt. På sin hemsida meddelar NHL-klubben att man köper ut svensken från sitt sista år, och han kommer alltså inte att spela i klubben kommande säsong.

Enorma hyllningen

På sin hemsida uttrycker Rangers sin tacksamhet.

– På spelare har betytt så mycket för vår klubben som Henrik Lundqvist, och vi är oerhört tacksamma för allt han gjort för vår organisation. Under hans 15 år har han inte bara etablerat sig som en av de bästa att någonsin spela ishockey någonsin, han har också varit en av hockeyns ädlaste tävlande och mest effektiva ambassadörer. Han kommer alltid vara en del av Rangers-familjen, säger Rangers ägare James L. Dolan.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
Henrik Lundqvist, New York Rangers. FOTO: Twitter.

John Davidson, president i Rangers, uttalar sig även:

– Vi vill tacka Henrik för sina ovärdeliga insatser i New York Rangers. Från den första gången jag träffade Henrik, när han kom till New York 2005, så har han varit den proffsigaste som finns. Hans outtröttliga attityd, passion för spelet och kärlek för Rangers och staden New York har gjort honom till en av tidernas bästa målvakter, och en av de bästa i vår historia. Vi önskar Henrik och hans familj all lycka framöver, säger han.

Oklar framtid

Vad som händer med Henrik Lundqvist i framtiden är nu oklart, men han står nu mellan två alternativ. Att fortsätta karriären – eller att avsluta den. Han har ryktats till klubbar som Colorado Avalanche och Carolina Hurricanes – och nu hoppas såklart alla hockeyälskare att se Lundqvist fortsätta showa i Nordamerika.

LÄS MER: Niklas Wikegårds tokilska efter nya beslutet – kräver nu ministerns avgång(!): ”Hon bör bara packa ihop”

Få våra nyhetsbrev!