Här är Filip Forsbergs magiska assist som hela NHL pratar om

Här är Filip Forsbergs magiska assist som hela NHL pratar om

Filip Forsbergs succé fortsätter.
I natt stod han för ett mål och en assist när Nashville besegrade Vancouver. 
Framspelningen till Calle Järnkrogs mål var en riktig godbit. 

 

 

Filip Forsbergs Nashville går riktigt bra just nu, laget ligger tvåa i Western Conference och i natt blev det ytterligare en seger. Segersiffrorna mot Vancouver Canucks skrevs till hela 7-1 efter en riktig svensksuccé. Förutom Forsbergs ett mål och en assist gjorde även Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson varsitt mål samt Mattias Ekholm en assist.

Desto jobbigare var det för Anders Nilsson i Vancouvers mål som räddade 41 men släppte in hela sju mål. Då hjälpte det föga att lagkamraten Henrik Sedin nådde nådde en historisk milstolpe i och med sin 800:e assist i NHL.

Men det alla kommer komma ihåg från matchen är givetvis Forsbergs assist till Järnkrok. Det var vid ställningen 6-1 som han snodde pucken från Vancouver i egen zon, åkte ner till offensiv zon och skickade upp Anders Nilsson på läktaren, innan han serverade Järnkrok som hade öppet mål.

Se Forsbergs magiska assist här:

[arve url=”https://youtu.be/WePHrREkaqs” /]

Forsbergs dubbla poäng befäste ledningen i den interna poängligan. Efter 30 matcher har han nu gjort 31 poäng. Bakom honom är hans svenske kedjekamrat, Viktor Arvidsson, på 22 poäng.

LÄS MER: https://www.sportbibeln.se/nhl/henrik-lundqvists-maktiga-milstolpe-gjorde-det-som-bara-14-gjort-innan-nhl/