Här är detaljen som avslöjar(?) Jonathan Dahléns återkomst till Sverige – i SHL-klubbens insamling

Här är detaljen som avslöjar(?) Jonathan Dahléns återkomst till Sverige – i SHL-klubbens insamling

Timrå IK har startar en kampanj för att värva tillbaka en hemvändare.
SHL-klubben har inte nämnt vem det handlar om – men en detalj hintar om en särskild spelare.

Det har inte varit någon hemlighet om att Timrå IK är ute efter Jonathan Dahlén. Svensken fick inte förlängt med San José Sharks efter NHL-säsongen, och har sedan dess befunnit sig hemma i Sverige.

Vill samla in över en halv miljon

Timrå, som Jonathan Dahlén representerade under sex säsonger i Hockeyallsvenskan, har varit öppna med om att de vill värva tillbaka stjärnan. Och klubben har nu dragit igång en insamling för att ta tillbaka en onämnd hemvändare.

Jonathan Dahlén, Timrå
201012 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Västerås den 12 oktober 2020 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0002

Den startade i lördags och målet är att nå upp till 600 000 kronor för att säkra hemvändaren. Timrå har bland annat skrivit på sin hemsida att kontraktet är klart och att det enda som saknas är den sista delen av finansieringen.

Detaljen som avslöjar Dahlén?

På sitt Twitter-konto har klubben frekvent uppdaterat mycket pengar de samlat in. Och det finns en viss detalj i varje uppdatering som tyder på att Jonathan Dahlén är hemvändaren.

Nämligen i samtliga inlägg så slutar den insamlade siffran med ”54” – vilket var Jonathan Dahléns tröjnummer i Timrå. Det återstår nu att se om Jonathan Dahlén spelar i Timrå nästa säsong.

210509 Timrås Jonathan Dahlén jublar efter 3-5 under ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Björklöven och Timrå den 9 maj 2021 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Svensken stod för 93 poäng på 60 matcher säsongen 2020/21 då Timrå tog klivet upp till SHL.

LÄS MER: Stjärnan Victor Hedmans nya hedersomnämnande – tar nu plats på tokmäktiga NHL-listan: ”Han är unik”