Hånade den avlidne HV-supporten igen – stängs av i två år

För tre månader sedan hånades en avliden HV-supporter under en bortamatch i Linköping.
I går hände det igen.

Det var i somras som den unge HV71-supportern Hampus omkom i en motorcykelolycka. I slutet av september spelade HV borta mot LHC och då var det ett par supportrar som hånade Hampus med banderoll och gester.

Det fick LHC att gå ut och be om ursäkt för det osmakliga hånet. Men nu har det alltså hänt igen. HV71 mötte LHC i lördags.
– Det var uppenbart att de igen hånade honom som körde ihjäl sig. Det jobbiga är att två av hans kompisar var på plats och mådde jättedåligt. Man blir både förbannad och ledsen. Och rädd för att folk inte har mer empati. Det här kommer inte spontant, man har förberett det, så hur kan man inte under planeringen förstå att det inte är så lyckat? säger Michael Agestav, vice ordförande i HV:s supportergrupp North Bank Supporters till Sportbladet.

Niclas Wilhelmsson i LHC:s supporterklubb White Lions, fördömer incidenten:
– Jag har förstått att det är en person som gjort något dumt och avvisats. Det är ett bedrövligt beteende. Att det händer igen, som det verkar vara, är jävligt illa. Vi i White Lions kan inte ha koll på alla inne på arenan men det enda jag kan säga är att det här har absolut har gått över gränsen, säger han till Sportbladet.

Den unge supportens mamma kommenterade igår händelsen i ett öppet Facebook-inlägg:

Enligt LHC:s säkerhetschef Pierre Peterson fångades en man som gjorde gester på bild. Han kommer nu stängas av från arenan i två år.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);