Han förlorade sin pappa i cancer. Bara timmar senare avgör han matchen.

Han förlorade sin pappa i cancer. Bara timmar senare avgör han matchen.

Historien bakom Douglas Caliendos matchvinnande 3-2 mål är oerhört omtumlande. Samma morgon som Notre Dame tog emot Northwest Catholic i en universitetsmatch fick Douglas Caliendo beskedet om att hans pappa hade avlidit. Pappa Lou hade somnat in efter en lång tids kamp mot cancer.

”Jag visste att min pappa verkligen älskade sporten och alltid ville att jag skulle spela. Han hade sagt åt mig: ”Ut på isen och gör det du kan bäst” säger Caliendo till sajten Gametime CT.

I matchen, där laget och Douglas själv spelade i pappans ära, hämtade Notre Dame upp ett 0-2 underläge till 2-2 i den sista perioden. Sedan hände det fantastiska. Bara några sekunder in i förläggningen avlossade Douglas Caliendo ett skott som letade sig in bland nätmaskorna och vinsten var ett faktum.

Här kan du se målet:

”Jag bara sköt” säger Caliendo och forsätter ”Min pappa var det första jag tänkte på. Det var han som fick mig att börja med hockey”.
Denna gripande historia summeras kanske bäst av Caliendos egen tränare Tim Belcher.
”Det är helt overkligt. Det sätter ett nytt perspektiv på saker och ting. Jag försökte förklara det för Doug för några dagar sedan, när läget var illa, att det här borde hända mig, jag är 40, inte en tonåring, säger Belcher och avslutar med att säga ”det är som en saga”.