Han är en av få idrottsstjärnor som ikonen Henrik Lundqvist ser upp till: "Han är otroligt begåvad"

Han är en av få idrottsstjärnor som ikonen Henrik Lundqvist ser upp till: ”Han är otroligt begåvad”

Det är inte lätt att imponera på Henrik Lundqvist.
Men det är en idrottsstjärna som svensken verkligen ser upp till.
– Han är otroligt begåvad, säger Henrik Lundqvist.

Det råder ingen tvekan om att Henrik Lundqvist är en av Sveriges bästa målvakter genom tiderna. Han är en av två, tillsammans med Pelle Lindbergh, som vunnit priset för NHL-säsongens bästa målvakt och har flera mästerskapsmedaljer med Tre Kronor.

Är inte lättimponerad

Men sedan en tid tillbaka har Henrik Lundqvist lagt plockhandsken på hyllan. Svensken upptäcktes ha ett hjärtfel och tvingades avsluta karriären efter säsongen 2019/20.

110930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, New York Rangers: Henrik Lundqvist, målvakt. © Bildbyrån

Sedan dess har ”The King”, som han kallas i Rangers-kretsar, bland annat verkat som expert i samband med New York Rangers-matcher och han var även expert under OS i Peking tidigare i år.

Han hade en lång och framgångsrik karriär som en av hela världens bästa målvakter, och en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Och med den skyhöga nivån som Henrik Lundqvist höll var han verkligen inte lättimponerad.

”Otroligt begåvad”

Svensken menar själv att han inte har sett upp till så många andra idrottare genom sin karriär. Men det finns en som han verkligen tyckt om, och det är tennisproffset Roger Federer.

211221 Henrik Lundqvist under en pressträff med GoCo Activ den 21 december 2021 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

”Senaste gången jag var ”starstrucked” var när jag träffade Roger Federer. Han är en av få idrottare som jag verkligen sett upp till. Otroligt begåvad både på och utanför banan och ett föredöme för sporten tennis”, har Henrik Lundqvist sagt.

Och vi kan verkligen förstå Henrik Lundqvist. Med sina sanslösa 20 Grand Slam-titlar är Federer en av tennisens största genom alla tider, och varit helt suverän genom hela karriären.

LÄS MER: Stina Nilssons ord – avslöjar samtalen med stjärnorna som vill gå i svenskans fotspår: ”Är man sugen så, kör”